Food: hot or not in 2014

12 december 2013 |
Food: hot or not in 2014<

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van food trends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat
er vorig jaar veel is besteld in de horeca.

Gezond is de 'way to go'
Gezond eten was al een hoofdtrend en zal dat ook volgend jaar blijven, zo is de verwachting. Exotisch en alles wat van ver komt, krijgt rake klappen. Dit ten faveure van lokaal, streekgebonden en retrogerechten.

FOOD HOT:
1. Gezonde gerechten
2. Aanpassing voor dieet of allergie
3. Tapas
4. Retro gerechten
5. Streekgerechten
6. Speciale broodsoorten
7. Italiaans
8. Mediterraans
9. Kip
10. Wraps

FOOD NOT:
1. Exotisch vlees (bizon, kangoeroe, struisvogel)
2. Voorgerechten
3. Espuma’s en schuimpjes
4. Desserts (algemeen)
5. Softijs
6. Oesters
7. Wild
8. Vis in moten
9. Bavarois
10. Sojadesserts

De HOT en NOT lijsten zijn samengesteld op basis van de uitkomsten uit het F&B Trendonderzoek 2013 dat QReactiv onlangs deed samen met Horeca Revue, Horeca Expo en Plantijnhogeschool. 700 respondenten uit België werd gevraagd naar hun koopgedrag in cafés, restaurants, hotels, etc.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: