Food: hot or not in 2014

12 december 2013 |
Food: hot or not in 2014

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van food trends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat
er vorig jaar veel is besteld in de horeca.

Gezond is de 'way to go'
Gezond eten was al een hoofdtrend en zal dat ook volgend jaar blijven, zo is de verwachting. Exotisch en alles wat van ver komt, krijgt rake klappen. Dit ten faveure van lokaal, streekgebonden en retrogerechten.

FOOD HOT:
1. Gezonde gerechten
2. Aanpassing voor dieet of allergie
3. Tapas
4. Retro gerechten
5. Streekgerechten
6. Speciale broodsoorten
7. Italiaans
8. Mediterraans
9. Kip
10. Wraps

FOOD NOT:
1. Exotisch vlees (bizon, kangoeroe, struisvogel)
2. Voorgerechten
3. Espuma’s en schuimpjes
4. Desserts (algemeen)
5. Softijs
6. Oesters
7. Wild
8. Vis in moten
9. Bavarois
10. Sojadesserts

De HOT en NOT lijsten zijn samengesteld op basis van de uitkomsten uit het F&B Trendonderzoek 2013 dat QReactiv onlangs deed samen met Horeca Revue, Horeca Expo en Plantijnhogeschool. 700 respondenten uit België werd gevraagd naar hun koopgedrag in cafés, restaurants, hotels, etc.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: