Focus op kinderen en ouders

5 november 2014 |
Focus op kinderen en ouders<

In de horeca is het verstandig om een doelgroep te kiezen. De doelgroep 'jonge gezinnen' is er daar een van. Als de kinderen kunnen spelen, hebben de ouders
immers tijd om wat lekkers te nuttigen. Met het aanbod van horeca en in winkels onder één dak, zien we direct ook het shop-in-shop principe terugkomen. Een concept dat populair is. In Amsterdam hebben ze het goed bekeken: vanaf 15 november is Amsterdam-Zuid een conceptstore rijker. Ouders en kinderen uit de buurt en omstreken kunnen gaan genieten van ontbijt, lunch en taart, een uitgebreide speelplek, kleding, cadeaus voor kinderen en volwassenen, de kinderkapper, kinderfeestjes en workshops. Na het succes van MiniMarkt in Bloemendaal, waar jonge ouders, opa’s en oma’s en oppassen deze plek al goed weten te vinden, opent het tweede filiaal op de Beethovenstraat haar deuren.

Te weinig van dit soort plekken
Josien Broekhuis, eigenaresse van MiniMarkt, weet waar ouders en kinderen behoefte aan hebben. “Er zijn weinig plekken waar je als ouder rustig kunt zitten terwijl je kinderen blij zijn en zich vermaken; hier kun je als ouder zelf ook genieten.” In de nieuwe conceptstore wordt dit gerealiseerd door onder andere een legomuur, treintafel en een goed gevulde speelhoek. De kinderen zijn lekker bezig terwijl volwassenen rustig kunnen rondlopen in de winkel. MiniMarkt verkoopt originele dingen voor klein en groot. Van accessoires tot cadeautjes en kinderkleding van onder andere Ferm Living, House Doctor, Rice, Janod, Jewel Rocks, Mini Rodini en Gray Label.

Creatief
MiniMarkt organiseert in de winkel workshops gericht op moeders, creatieve bezigheden voor kinderen van 4-10 jaar en verjaardagsfeestjes voor kinderen op maat. Circusfeestjes, schilder-, knutsel- en nagellakfeestjes; alles kan geregeld worden van speciale uitnodiging tot goodie bag.

Food & Horeca
In het horecadeel van MiniMarkt wordt alles vers bereid in eigen keuken. Onder het genot van koffie, een homemade taartje en een biologische appelsap met rietje, ontmoeten ouders en kinderen elkaar. Ook voor ontbijt en lunch houdt MiniMarkt rekening met alle leeftijden en staan veelal biologische producten op de kaart.

Kapper
Elke woensdag en zaterdag is de kinderkapster aanwezig van 10.00-17.00 uur.

Opening
15 november openen de deuren van MiniMarkt op de Beethovenstraat. “We kijken ernaar uit Amsterdamse gezinnen kennis te laten maken met ons concept en hopen dat we ouders de fijne combinatie van de verschillende aspecten van MiniMarkt kunnen laten ervaren.” MiniMarkt is maandag tot en met vrijdag open van 9.00-17.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur. Adres: Beethovenstraat 5a. www.minimarkt-store.com (under construction; meer info op MiniMarkt Facebook), tel: 06-24426526.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: