FNV Horeca organiseert event voor horecaprofessionals

31 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Horecamedewerkers krijgen onvoldoende mogelijkheden om zich (verder) te ontwikkelen in het horecavak. De huidige cao stimuleert werkgevers wel om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers, maar in de praktijk blijkt dat concrete acties uitblijven. FNV Horeca vindt het noodzakelijk dat er meer aandacht komt voor opleiding en ontwikkeling en geeft hier met De Dag van de Horecamedewerker op 24 september concreet invulling aan. Tijdens deze dag kunnen horecaprofessionals inspirerende workshops volgen en hun vakkennis uitbreiden.

Een leven lang ontwikkelen

“Het personeelstekort in de horeca is nog nooit zo groot geweest. Door te bezuinigen op opleiding en ontwikkeling wordt dit probleem niet opgelost en zal het imago van de sector niet verbeteren. Juist nu is het nodig om vakmensen op te leiden. Investeer in een leven lang ontwikkelen, daar hebben zowel medewerker als werkgever profijt van. FNV Horeca zet hierin een eerste stap door het aanbieden van workshops gericht op het horecavak voor horecaprofessionals. Het is uniek dat een vakbond op zo’n grote schaal een leerzaam event voor horecamedewerkers organiseert“, aldus Dick Koerselman, voorzitter FNV Horeca.

Van ’s werelds beste bartender tot wereldkampioen BBQ

Maandag 24 september organiseert FNV Horeca voor de tweede keer De Dag van de Horecamedewerker in de Winkel van Sinkel te Utrecht. Deze dag staat geheel in het teken van de horecaprofessional en de ontwikkeling in hun vak én persoonlijke vaardigheden.

Er worden inspirerende workshops van onder andere ’s werelds beste vrouwelijke bartender Tess Posthumus, wereldkampioen BBQ Whole Hog en BBQ televisieheld Jord Althuizen en gastvrijheidsexpert Wouter Verkerk gegeven. Naast de workshops is er ook een banenmarkt. Horecamedewerkers kunnen daar in contact komen met werkgevers die aandacht hebben voor goed werkgeverschap.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: