Five Guys opent in Almere Centrum

6 juni 2018 | David Bakker

Hamburgerfans kunnen binnenkort hun hart ophalen in Almere Centrum. 11 juni opent aan het Forum een vestiging van het populaire hamburgerrestaurant Five Guys. Op het menu staan verschillende, versgebakken hamburgers, maar ook andere Amerikaanse klassiekers als hotdogs, BLT’s en heerlijke milkshakes. De vestiging in Almere zal door Five Guys gebruikt worden als internationale trainingslocatie voor personeel.

Het verhaal van Five Guys begint in 1986 in de Verenigde Staten. Vijf broers en hun ouders openen een klein hamburgerrestaurantje. Al snel openen er meer vestigingen en inmiddels staat de teller op ruim 1500 restaurants wereldwijd. Maar de receptuur die verantwoordelijk was voor dit succes is onveranderd gebleven. Nog steeds worden de frieten gebakken in pindaolie en de hamburgers gemaakt van vers rundergehakt dat bovendien alleen wordt gekoeld maar nooit wordt bevroren.

De vestiging in Almere is de zesde in Nederland voor Five Guys. Het restaurant opent 11 juni aan Forum 3 en meet 332m2. Five Guys huurt het pand van Unibail-Rodamco.

Martin Ort, Directeur van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere: “We zijn erg blij met de komst van Five Guys. Dat zo’n grote, internationale naam kiest voor ons centrum bevestigt dat het hier goed toeven is voor ondernemers. Het restaurant is bovendien een perfecte aanvulling op ons huidige aanbod van diverse restaurants. Almere Centrum blijft hierdoor ook na winkeltijden aantrekkelijk voor bezoekers."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Evenement organiseren, simpel of niet?

Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunnen de lokale (horeca)ondernemers namelijk een flinke ‘boost’ geven. Winkeliers en horecaondernemers slaan dan ook steeds vaker de handen i...

Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

KHN
Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenem...

Achtergronden
Download: HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: