Fiona de Lange met Cicerone® -bierprofessor- de enige in Nederland met drie biertitels

9 februari 2018 | Thijs Jacobs

Nederlandse biervrouw Fiona de Lange heeft de titel Cicerone (bierprofessor) behaald. De Sint-Michielsgestelse heeft daarmee als enige in Nederland, en voor zover bekend ook wereldwijd, drie experttitels op biergebied. Naast Cicerone behaalde zij al eerder de opleidingen tot Zytholoog (bierkundige) in België en Internationaal Biersommelier op de World Brewery School in Chicago.

Trots op deze prestatie

Fiona de Lange: “Ik heb drie boeken geschreven, jureer internationaal bier op bierwedstrijden en ben regelmatig op TV en radio te zien en te horen dus dit examen dat wereldwijd hoog staat aangeschreven stond echt op mijn verlanglijst. Op voorhand wist ik dat het geen makkelijk examen was en ben daarom erg blij en trots dat het gelukt is.”

Vijf uur durend examen


In een vijf uur durend examen word je diepgaand getest op het proeven, herkennen en beschrijven van bierstijlen en smaakafwijkingen, de anatomie achter de tapsystemen, het tappen en serveren van bier, brouwen en ingrediënten, biergeschiedenis en het combineren van bier bij eten. In totaal mag je slechts 20 procent fout hebben. Het examen vond in Londen plaats waar in het Institute of Brewing and Distilling van over de hele wereld mensen komen om dit examen te maken.

Cicerone® Certification Program


Cicerone® is een onafhankelijk assessment en certificerinsprogramma zodat de bierindustrie en consumenten er zeker van kunnen zijn dat kennis en ervaring wordt overgebracht door gecertificeerde bierdeskundigen. Cicerone® is een initiatief van Ray Daniels, een veteraan in de craft beer wereld met meer dan 25 jaar aan brouwervaring, jureerervaring en opleidingservaring en auteur van vele boeken. 

Foto: Michael van Emde Boas

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: