Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt

Auteur: Redactie
Duurzaamheid Awards 19 juli 2022
Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2022:

Restaurants

- Restaurant Rotonde (Rotterdam / NL)

- Biologisch Restaurant Logica (Leiden / NL)

- Noorderlicht (Amsterdam / NL)

Hotels

- Stayokay (Texel / NL)

- Ecohotel Fevery (Brugge /  BE)

- The Albus Hotel (Amsterdam / NL)

Strandpaviljoens

- Pier 7 (Vlissingen / NL)

- Paal 69 (Zandvoort / NL)

- Restaurant Aan Zee (Oostvoorne / NL)

Uitreiking

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op dinsdag 20 september 2022 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden door de vakjury en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie.  

Publiekstemmen en mystery visits

De finalisten worden komende zomer bezocht door een mystery visitor. Deze mystery visitor gaat bekijken hoe de horecalocatie in de praktijk scoort op het thema duurzaamheid. Ook gaan de finalisten in hun netwerk via social media op zoek naar zoveel mogelijk publiekstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury. Stemmen is vanaf mogelijk via de website van de Gaia Green Awards: Stempagina Gaia Green Awards 2022 (jotform.com)

Op basis van de ingevulde vragenlijst, de mystery visits en de publiekstemmen worden op dinsdag 20 september, de tweede beursdag van Gastvrij Rotterdam, de winnaars bekend gemaakt door de vakjury.

Nieuwe award en nieuwe partner

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De award bestaat uit de categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens en heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren. Aan de zes bestaande awards wordt in 2022 een nieuwe award toegevoegd; de Frisse Vis Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de horecalocatie die op haar menukaart volgens de vakjury het beste invulling heeft gegeven aan het serveren van duurzaam gevangen vis en op dit thema een ambassadeur is voor de rest van de branche. Om deze nieuwe award verder vorm te geven sluit de Marine Steward Council (MSC) zich aan bij de 10 partners van de Gaia Green Awards.

Winnaars 2021

Tijdens de `horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op 21 september 2021 in Ahoy Rotterdam de Gaia Green Awards 2021 uitgereikt. De volgende winnaars mochten de Gaia Green Awards in ontvangst nemen:

- Hotels – Suitehotel Pincoffs Rotterdam

- Restaurants – De Ceuvel Amsterdam

- Strandpaviljoens – The Shore Scheveningen

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage: de Falco Eleonora Award. Deze speciale award is in 2021 gegaan naar The Spot Zandvoort. De Publiekprijs van de Gaia Green Awards is gegaan naar Pampus Muiden. De eerste editie van de Plasticvrij Awards is gewonnen door Stayokay Terschelling.

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door de Marine Steward Council en Gastvrij Rotterdam.

Foto: Winnaar 2019 Hotel Blooming

Overig nieuws