Finalisten bier aan tafel trofee bekend

26 maart 2014 |
Finalisten bier aan tafel trofee bekend<

In Eindhoven zijn de zes finalisten van de Bier aan Tafel Trofee bekend gemaakt. Zestien restaurants en eetcafés streden in het HANOS culinair theater om een plaatsje in de eindronde. Tot finalist
werden uitgeroepen:

· Café Restaurant Rootz, Den Haag

· Degust Hoogeveen

· Restaurant Dwars, Amsterdam

· Dorpsherberg, Ospel

· Jopenkerk, Haarlem

· Eetcafé, Den Hoek Zundert

Bijpassend gerecht
Opdracht was om bij twee verschillende bieren een bijpassend gerecht te presenteren. De veelzijdigheid van bier blijkt uit de waaier van verschillende gerechten die de chefs bij de bieren voorstelden. Bij Gulpener Dort varieerden de suggesties van rillette van kalfswang in filodeeg tot een toetje met Malaga ijs. Aziatische griet in bananenblad en Flammküchen werden als mogelijkheid bij Witte klavervier Kuitbier voorgesteld. De halve finale werd afgesloten met een Masterclass van Hildegard van Ostade.

Smaakbeleving
Steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés ontdekken het drinken van bier bij de maaltijd. Bier biedt een rijke variëteit aan smaken, die in andere dranken niet terug te vinden zijn. Dat komt door de gebruikte granen, door het brouwproces waarin verhitting een rol speelt, maar ook door de hop en kruiden die een brouwer eventueel kan gebruiken. Koolzuur in bier verhoogt de smaakbeleving. Dat bier in verhouding met wijn minder alcohol bevat, is een bijkomend voordeel.

Jury
In de maand april zal een deskundige jury de zes finalisten onaangekondigd bezoeken. De bekendmaking van de Bier aan Tafel Trofee vindt plaats tijdens de week van het Nederlandse Bier van 15 tot 25 mei.

Maaltijd met bier
“Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft organisator Jan Laurijssen aan. “Daartoe organiseren we voor de zesde maal een wedstrijd om de Bier aan Tafel Trofee. Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de Nederlandse en Belgische Bierwereld. Het zet zich in voor de promotie van Bier en combineert daarmee de Nederlandse Bierbekendheid met de Belgische Biercultuur. Een van de exponenten daarvan is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd. De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door MITRA, Nederlandse Brouwers en HANOS.

Eerdere winnaars
Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch biercafé Olivier in Utrecht, Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: