Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

9 juli 2013 |
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in
de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nationale kookwedstrijden.

Finalisten
De volgende zes personen hebben een finaleplaats toegekend gekregen: Joris Bijdendijk* is chef-kok van Restaurant Bridges in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, kwam zeer ver tijdens Topchef in Frankrijk, kent de Bocuse d'Or uit de jaren dat hij in Frankrijk werkte. *Jan Smink* van Restaurant Kwartier Noord in Katlijk bij Heerenveen was in 2010 commis voor Marco Poldervaart, samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011. *Wesley Tolman* werd derde tijdens de Nederlandse finale uit 2011, is souschef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. *Jonathan Zandbergen van restaurant 't Veerhuys in Almere, winnaar Prix Taittinger in 2011, grootste talent Nederlandse Bocuse d'Or finale 2011, en derde tijdens het NK voor koks in 2013.
Twee nog wat onbekende namen onder de finalisten zijn wellicht Dennis Walig* (sous chef bij de Oude Melkhandel uit Leidschendam) en *Kees Visser (Bij Kees in Noordgouwe).

Hoofdjury
In de jury zitten dit jaar SVH Meesterkok en juryvoorzitter Jonnie Boer, SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Marc van Gulick en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer.

Keukenjury
Naast deze jury beoordeelt een speciale keukenjury de deelnemers op hun manier van werken. Deze jury bestaat uit Bocuse d’Or Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
Wat betekent de lockdown-route van het kabinet voor restaurants?

Als de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames verder dalen, dan gaan als eerste de basisscholen en kinderopvangcentra weer open. Dat was bij velen al bekend. Maar wanneer opent de horeca weer? Wanneer de scholen en kinderopvangcentra weer open zijn, kan de avondklok (daarna, maar nog onzeker op ...

Economie Achtergronden
Horeca Alliantie: 'starters vallen alsnog buiten de boot'

De Horeca Alliantie doet een klemmend beroep op het kabinet om de positie van starters in de horeca te verbeteren. Een groot aantal horecaondernemers die in 2019 hun zaak hebben geopend, dreigt ondanks het aangekondigde corona-steunpakket voor starters, buiten de boot te vallen. Dit komt doordat de ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: