Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

9 juli 2013
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in
de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nationale kookwedstrijden.

*Finalisten*
De volgende zes personen hebben een finaleplaats toegekend gekregen: *Joris Bijdendijk* is chef-kok van Restaurant Bridges in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, kwam zeer ver tijdens Topchef in Frankrijk, kent de Bocuse d'Or uit de jaren dat hij in Frankrijk werkte. *Jan Smink* van Restaurant Kwartier Noord in Katlijk bij Heerenveen was in 2010 commis voor Marco Poldervaart, samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011. *Wesley Tolman* werd derde tijdens de Nederlandse finale uit 2011, is souschef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. *Jonathan Zandbergen* van restaurant 't Veerhuys in Almere, winnaar Prix Taittinger in 2011, grootste talent Nederlandse Bocuse d'Or finale 2011, en derde tijdens het NK voor koks in 2013.
Twee nog wat onbekende namen onder de finalisten zijn wellicht *Dennis Walig* (sous chef bij de Oude Melkhandel uit Leidschendam) en *Kees Visser* (Bij Kees in Noordgouwe).

*Hoofdjury*
In de jury zitten dit jaar SVH Meesterkok en juryvoorzitter Jonnie Boer, SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Marc van Gulick en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer.

*Keukenjury*
Naast deze jury beoordeelt een speciale keukenjury de deelnemers op hun manier van werken. Deze jury bestaat uit Bocuse d’Or Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws