Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

9 juli 2013 |
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen<

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in
de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nationale kookwedstrijden.

Finalisten
De volgende zes personen hebben een finaleplaats toegekend gekregen: Joris Bijdendijk* is chef-kok van Restaurant Bridges in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, kwam zeer ver tijdens Topchef in Frankrijk, kent de Bocuse d'Or uit de jaren dat hij in Frankrijk werkte. *Jan Smink* van Restaurant Kwartier Noord in Katlijk bij Heerenveen was in 2010 commis voor Marco Poldervaart, samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011. *Wesley Tolman* werd derde tijdens de Nederlandse finale uit 2011, is souschef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. *Jonathan Zandbergen van restaurant 't Veerhuys in Almere, winnaar Prix Taittinger in 2011, grootste talent Nederlandse Bocuse d'Or finale 2011, en derde tijdens het NK voor koks in 2013.
Twee nog wat onbekende namen onder de finalisten zijn wellicht Dennis Walig* (sous chef bij de Oude Melkhandel uit Leidschendam) en *Kees Visser (Bij Kees in Noordgouwe).

Hoofdjury
In de jury zitten dit jaar SVH Meesterkok en juryvoorzitter Jonnie Boer, SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Marc van Gulick en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer.

Keukenjury
Naast deze jury beoordeelt een speciale keukenjury de deelnemers op hun manier van werken. Deze jury bestaat uit Bocuse d’Or Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: