Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

9 juli 2013 |
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen<

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in
de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nationale kookwedstrijden.

Finalisten
De volgende zes personen hebben een finaleplaats toegekend gekregen: Joris Bijdendijk* is chef-kok van Restaurant Bridges in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, kwam zeer ver tijdens Topchef in Frankrijk, kent de Bocuse d'Or uit de jaren dat hij in Frankrijk werkte. *Jan Smink* van Restaurant Kwartier Noord in Katlijk bij Heerenveen was in 2010 commis voor Marco Poldervaart, samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011. *Wesley Tolman* werd derde tijdens de Nederlandse finale uit 2011, is souschef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. *Jonathan Zandbergen van restaurant 't Veerhuys in Almere, winnaar Prix Taittinger in 2011, grootste talent Nederlandse Bocuse d'Or finale 2011, en derde tijdens het NK voor koks in 2013.
Twee nog wat onbekende namen onder de finalisten zijn wellicht Dennis Walig* (sous chef bij de Oude Melkhandel uit Leidschendam) en *Kees Visser (Bij Kees in Noordgouwe).

Hoofdjury
In de jury zitten dit jaar SVH Meesterkok en juryvoorzitter Jonnie Boer, SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Marc van Gulick en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer.

Keukenjury
Naast deze jury beoordeelt een speciale keukenjury de deelnemers op hun manier van werken. Deze jury bestaat uit Bocuse d’Or Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: