Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

9 juli 2013 |
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen<

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in
de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nationale kookwedstrijden.

Finalisten
De volgende zes personen hebben een finaleplaats toegekend gekregen: Joris Bijdendijk* is chef-kok van Restaurant Bridges in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, kwam zeer ver tijdens Topchef in Frankrijk, kent de Bocuse d'Or uit de jaren dat hij in Frankrijk werkte. *Jan Smink* van Restaurant Kwartier Noord in Katlijk bij Heerenveen was in 2010 commis voor Marco Poldervaart, samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011. *Wesley Tolman* werd derde tijdens de Nederlandse finale uit 2011, is souschef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. *Jonathan Zandbergen van restaurant 't Veerhuys in Almere, winnaar Prix Taittinger in 2011, grootste talent Nederlandse Bocuse d'Or finale 2011, en derde tijdens het NK voor koks in 2013.
Twee nog wat onbekende namen onder de finalisten zijn wellicht Dennis Walig* (sous chef bij de Oude Melkhandel uit Leidschendam) en *Kees Visser (Bij Kees in Noordgouwe).

Hoofdjury
In de jury zitten dit jaar SVH Meesterkok en juryvoorzitter Jonnie Boer, SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Marc van Gulick en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer.

Keukenjury
Naast deze jury beoordeelt een speciale keukenjury de deelnemers op hun manier van werken. Deze jury bestaat uit Bocuse d’Or Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: