Fifteen over op duurzame ledverlichting

7 oktober 2010 |
Fifteen over op duurzame ledverlichting<

Restaurant Fifteen in Amsterdam vervangt alle lampen door ledlampen. Het zusterrestaurant van Jamie Oliver’s Fifteen in Londen is daarmee het eerste Nederlandse restaurant dat overgaat op led. De eerste lamp wordt zondag 10 oktober vervangen, een hoogtepunt tijdens de wereldwijde klimaatcampagne '10:10'.

Live op de radio
Van de deelnemende Nederlandse bedrijven is Fifteen het enige restaurant dat heeft aangegeven 10 procent energie te willen besparen. De overstap van Fifteen op led is zondagochtend tussen 08.00 en 10.00 uur te volgen tijdens de speciale 10:10-uitzending op Radio 1.

Techniek verbeterd
De investering is mogelijk dankzij een nieuwe constructie van Ledlease. Fifteen koopt de lampen op afbetaling, zodat het restaurant de kostbare lampen niet in één keer hoeft aan te schaffen. De techniek van ledverlichting is de laatste jaren sterk verbeterd. Omdat de lampen nu dimbaar en sfeervol zijn, is led een serieus alternatief geworden voor gloei- en halogeenlampen.

Chefs van de toekomst
Voor het restaurant is duurzaamheid een belangrijk thema. “Wij leiden de chefs van de toekomst op”, zegt restaurateur van de Amsterdamse dependance Sarriel Taus. “Op deze manier maken de leerlingen al vroeg kennis met duurzaamheid in de horeca. De leaseconstructie heeft het voor ons financieel mogelijk gemaakt gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door mileu- en kostenbesparende ledlampen.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: