Ferran Adrià opent Japans restaurant

19 juli 2012 |
Ferran Adrià opent Japans restaurant<

Ferran Adri√† en zijn broer Albert zijn nog niet klaar met nieuwe idee√ęn. Onlangs werd de komst van een Mexicaans restaurant in Barcelona aangekondigd, nu zijn er plannen voor een Japans restaurant.

Oosters zet de toon
De Spaanse topchefs hebben de oosterse keuken hoog zitten en verwachten dat in de komende tien jaar deze voorop zal gaan binnen de internationale gastronomie.

Londen en Rosas
Ferran Adrià heeft bovendien plannen om in Londen nog een zaak te openen waar cocktails en snacks worden geserveerd. Verder wordt er druk gewerkt aan de elBulli Foundation die in 2014 open moet gaan op de plek waar decennia lang topgastronomie werd bedreven.

De gebroeders Adrià hebben na het sluiten van het driesterrenrestaurant elBulli in Rosas al twee zaken in Barcelona geopend; restaurant Tickets en cocktailbar 42 Grados.

Terug naar de top
In een interview met de culinaire website Fine Dining Lovers laat Ferran Adrià optekenen dat hij plannen heeft om in 2013 terug te keren binnen de topgastronomie.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor¬†geslaagd voor Meesterproef SVH‚ÄĮMeesterkok¬†

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: