Ferran Adrià opent Japans restaurant

19 juli 2012 |
Ferran AdriĆ  opent Japans restaurant

Ferran AdriƠ en zijn broer Albert zijn nog niet klaar met nieuwe ideeƫn. Onlangs werd de komst van een Mexicaans restaurant in Barcelona aangekondigd, nu zijn er plannen voor een Japans restaurant.

Oosters zet de toon
De Spaanse topchefs hebben de oosterse keuken hoog zitten en verwachten dat in de komende tien jaar deze voorop zal gaan binnen de internationale gastronomie.

Londen en Rosas
Ferran AdriĆ  heeft bovendien plannen om in Londen nog een zaak te openen waar cocktails en snacks worden geserveerd. Verder wordt er druk gewerkt aan de elBulli Foundation die in 2014 open moet gaan op de plek waar decennia lang topgastronomie werd bedreven.

De gebroeders AdriĆ  hebben na het sluiten van het driesterrenrestaurant elBulli in Rosas al twee zaken in Barcelona geopend; restaurant Tickets en cocktailbar 42 Grados.

Terug naar de top
In een interview met de culinaire website Fine Dining Lovers laat Ferran AdriĆ  optekenen dat hij plannen heeft om in 2013 terug te keren binnen de topgastronomie.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: