Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

13 december 2017 | Roy Spijker
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker<

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belangstelling van SVH Meesterschenkers, familie, vrienden, collega horecaondernemers en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef bekrachtigd en ontving Felix het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door wethouder Joost van Keulen die benadrukte dat het behalen van de SVH Meestertitel door Felix niet alleen voor de horeca van groot belang is maar ook de stad Groningen een toegevoegde waarde biedt.

Daarna lichtte Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf, iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”. Voorzitter van de Plaatselijke Commissie Meesterproef, SVH Meesterschenker Jac Wezenbeek, gaf in zijn toelichting op de proef die Felix heeft afgelegd op 2 november aan nog steeds onder de indruk te zijn van de vakkennis van Felix en de bereidheid om die te delen met alle gasten in zijn café. ‘’Dit maakt Felix een echte SVH Meester’’.

Inspirator
Felix had SVH Meesterschenker Martien Evers (Café Jos in Nijmegen) gevraagd als inaugurator omdat hij Martien als inspirator voor het behalen van de titel ziet. ‘’Toen ik hoorde dat Café Jos, een buurtcafé in Nijmegen op nummer 1 van de Café top 100 stond, ben ik direct in Nijmegen gaan kijken.’’ Daar ontmoette hij Martien Evers die hem inspireerde om zijn kennis van dranken verder te ontwikkelen en op te gaan voor de Meestertitel, een lang en intensief proces. ‘’Ik besloot om uit liefde voor mijn vak dit advies op te volgen. Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt. Het diploma dat bij deze bijzondere en eervolle Meestertitel hoort, zal dan ook een prominente plek in mijn café krijgen, zodat gasten ook daadwerkelijk zien dat ze bij een SVH Meesterschenker zijn.’’

Martien Evers gaf Felix bij de inauguratie een nieuwe opdracht mee: ‘’Ik heb jou op weg geholpen richting de Meestertitel, nu jij SVH Meester bent is het jouw taak om vakgenoten te inspireren om het schenkersvak uit te dragen en op te gaan voor de meesterproef.’’

Tot slot ondertekende Felix zijn Meesterdiploma (mede ondertekend door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek & Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland) en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters, waarmee Felix Huisken officieel toe is getreden tot de SVH Meesterschenkers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: