FEBO opent tijdelijk romantisch restaurant Maison FEBO

7 februari 2020 | Thijs Jacobs

Speciaal voor Valentijnsdag wordt de beroemde FEBO op het Amsterdamse Stadionplein omgetoverd tot romantisch restaurant: Maison FEBO. Een ode aan de eerste vestiging die Johan Izaäk de Borst in 1941 startte. Voor de liefdevolle dag heeft FEBO opa’s recepturen geraadpleegd en is er een nieuwe held ontstaan, de chocoladebitterbal.

Maison FEBO

In 1941 opende Johan Izaäk de Borst zijn brood- en banketbakkerij Maison FEBO. Vlakbij de eerste FEBO-vestiging achter het Olympisch Stadion zit nu een beroemde locatie van de inmiddels landelijke keten: juist die vestiging wordt tijdens Valentijnsdag omgedoopt tot Maison FEBO, als verwijzing naar de eigen historie. Dit keer is Maison FEBO echter een romantisch restaurant met driegangenmenu, livemuziek en bediening. Onveranderd is de Amsterdamse gezelligheid en ambacht van FEBO. Via Febo.nl kunnen de echte FEBO-fans een diner reserveren voor 15 euro per persoon; er is beperkt plaats voor 40 gasten tussen 17.30 - 19.30 uur en van 20.00 - 22.00 uur.

Chocoladebitterballen met Hands Off My Chocolate

Geïnspireerd door het rijke banketbakkersverleden lanceert FEBO tijdelijk een nieuwe held: de chocoladebitterbal. Voor de chocoladebitterbal heeft FEBO de handen ineengeslagen met het Nederlandse Hands Off My Chocolate. Om de bitterbal te maken heeft FEBO de Double Dark 70% repen gesmolten en verrijkt met bloem, roomboter en slagroom waardoor er een romige salpicon ontstaat. Een ambachtelijke salpicon vormt de basis voor goede kroketten en bitterballen. Nadat de salpicon is afgekoeld en opgestijfd kunnen deze tot bitterballen gevormd worden. Vervolgens gaat de bitterbal door het eiwit en paneer en ontstaat de chocoladebitterbal. Er is gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit Belgische chocolade. Deze chocolade bevat alleen de fijnste ingrediënten en wordt extra lang gemalen en gemengd.

Iedereen die op 14 februari een bestelling doet bij FEBO via Thuisbezorgd en Deliveroo, ontvangt gratis zes chocoladebitterballen in een leuke Valentijnsverpakking. Zolang de voorraad strekt.

Over FEBO

De Amsterdamse FEBO startte in 1941 als banketbakkerij, met een eerste zaak vlakbij het Olympisch Stadion – al is de naam een afkorting van de Ferdinand Bolstraat, waar oprichter Johan Izaäk de Borst het vak leerde en waar inmiddels een bekende vestiging zit. Behalve brood en banket specialiseerde FEBO zich in de kroket. In de jaren 60 opende de zaak zijn eerste automatiek, waar ambachtelijke happen ‘uit de muur’ kunnen worden gekocht; door het enorme succes ging de bakkerij verder met alleen kroketten en snacks. In 1976 werd de beroemde Grillburger gelanceerd, die inmiddels eveneens in een vegetarische variant bestaat. Daarnaast zijn het roomijs, de milkshake, frites en kip bekende FEBO-iconen.

FEBO is niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken; vandaag de dag zijn er meer dan 75 vestigingen met aan het hoofd Dennis de Borst, derde generatie FEBO-familie. En nog steeds gaat opa’s recept als een kroket. Ook is FEBO inmiddels een complete lifestyle, met populaire fashion-items die als even warme broodjes over de toonbank vliegen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: