Faillissement onafwendbaar voor Beluga Loves You*?

Auteur: Redactie
Financieel Ondernemen 1 maart 2024
Faillissement onafwendbaar voor Beluga Loves You*?

Sinds de overname van het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You* in 2019, is horeca-echtpaar Servais en Stephanie Tielman in een rollercoaster terechtgekomen vanwege coronalockdowns en de hevige wateroverlast in Limburg. In oktober vorig jaar lieten zij hun vernieuwde restaurant zien aan Nederlandse media. Helaas meldt De Limburger nu dat er een faillissement dreigt voor het restaurant.

Een jaar nadat chef Servais Tielman met zijn vrouw Stephanie Tielman, die als gastvrouw werkt in het etablissement, het restaurant overnamen, ontving hij een Michelinster. In de daaropvolgende jaren was geluk niet hun grootste vriend. “Corona, alle lockdowns én de hevige wateroverlast in Limburg en omstreken is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Letterlijk. Een lang herstel van de benedenruimte - die volledig onder water heeft gestaan, keihard zwoegen en het vertrouwen terugwinnen na de coronaperiode, zijn we nu waar we zo graag willen zijn”, liet het ondernemersduo vorig jaar oktober weten. De verzekering keerde maar gedeeltes van het waterschadebedrag uit. Daarnaast brak er afgelopen najaar een brandje uit in het restaurant. Eén ruimte, de ‘Terra Area’ is daarna compleet vernieuwd.

De Limburgse krant meldt dat Beluga Loves You, ondanks dat het restaurant de laatste maanden ook op zondag en maandag open is om extra omzet te genereren, de aflossing van de hypotheek niet kan betalen. “Zijn advocaat heeft nu leveranciers gevraagd of zij 75 procent van hun uitstaande rekeningen aan Beluga kwijt willen schelden. Gaan ze daar niet mee akkoord, dan is een faillissement onafwendbaar”, is te lezen op Rtvmaastricht.nl.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws