Extra omzetmomenten voor restaurants in maart 2024

Auteur: Redactie
Ondernemen 5 januari 2024
Extra omzetmomenten voor restaurants in maart 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand maart op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Nationale week zonder vlees en zuivel: 4 – 10 maart

Jaarlijks wordt gedurende een hele week extra aandacht gevraagd voor voeding zonder vlees en zuivel. Het doel hiervan is om een flexitarisch eetpatroon te promoten en zo het milieu minder te belasten. Vlees en zuivel kan vaak goed worden vervangen door een plantaardig alternatief. Speel hierop in en bied je gasten gerechten zonder vlees of zuivel aan. Of verdiep je in wat de ideale gerechten zijn voor een flexitarisch eetpatroon en verwerk deze in je menukaart. Zo ben je milieubewust bezig en trek je nieuwe gasten aan. Zorg er wel voor dat je (nieuwe) gasten hiervan op de hoogte zijn.

Nationale Pannenkoekendag: 8 maart

Een bekend fenomeen voor iedere Nederlander: de pannenkoek. Simpel, snel en goedkoop te bereiden en er zijn veel combinaties mogelijk. De meest simpele variant is een pannenkoek met suikerstroop en poedersuiker of met spek en kaas (of appel). Een pannenkoek kan echter ook op een bijzondere manier worden bereid, bijvoorbeeld met warm stoofvlees. Er zijn genoeg variaties te bedenken; van simpel en zoet tot hartig. Iedere kok kan een eigen draai eraan geven. De pannenkoek is de ideale basis voor een snel ontbijt, een simpele lunch of diner. Daarnaast is de ‘Dutch pancake’ ook aantrekkelijk voor toeristen.

St. Patrick’s Day: 17 maart

Omarm op St. Patrick's Day de feestelijke sfeer door je zaak te versieren met groene slingers, ballonnen en decoraties om de Ierse sfeer te benadrukken. Serveer een speciaal menu met Ierse gerechten, waaronder stoofpotten en colcannon. Overweeg het toevoegen van live Ierse muziek om de sfeer te versterken en maak het compleet met een stijlvol themafeest en speciaal samengestelde drankjes. Door deze elementen te combineren, geef je je gasten een onvergetelijke St. Patrick's Day-ervaring, waarbij zij worden ondergedompeld in de rijke cultuur van Ierland.

Nationale Bitterballendag: 27 maart

De bitterbal is een typisch Nederlands hapje en presenteert zich in verschillende merken, soorten en smaken, zowel met vlees als vegetarisch. Ontwikkel een speciaal bitterbalmenu met diverse soorten bitterballen. Organiseer een bitterballenwedstrijd waarbij gasten hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete bitterbal of overweeg een proeverij waarbij gasten verschillende soorten bitterballen kunnen proeven Je kunt er ook voor kiezen om zelf bitterballen te maken en deze op de kaart te zetten. Geef een aantrekkelijke korting op een portie bitterballen en deel je bijzondere acties op social media.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws