Executive chef Schilo van Coevorden keert terug naar zijn geliefde Dubai

20 augustus 2020 | redactie

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar haar eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wafi. Taiko is in Nederland gevestigd in het Conservatorium hotel in het hart van Amsterdam. Dit is de eerste keer dat een restaurantconcept van een Nederlandse chef uitbreidt naar het Midden-Oosten. De uitbreiding betekent naast een nieuwe vestiging ook een terugkeer naar Dubai voor Schilo, die aan het begin van zijn carrière ruim twintig jaar geleden ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai.

Moderne, avontuurlijke keuken

Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. De keuken biedt verrassende en originele gerechten met lokale producten en kruiden voor een sensationeel avontuur voor fijnproevers. Door Schilo’s ervaring met de regio en de lokale keuken, serveert Taiko Dubai regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist zoals wagyu biryani en de populaire sashimi van watermeloen. De gerechten van Schilo zijn gedurfd, maar toch elegant. Ook de kenmerkende Taiko cocktails staan op de menukaart, geïnspireerd op een speakeasy uit het centrum van Roppongi. Gasten kunnen naast cocktails ook genieten van verschillende bar bites waaronder eersteklas sushi, sashimi, dim sums en de populaire ‘TFC’ (Taiko Fried Chicken).

Ook het kenmerkende strakke decor en de levendige ambiance van het restaurant zullen centraal staan in het Sofitel Dubai Wafi. De donkere reflecterende materialen en gedempte verlichting passen perfect in het ontwerp van het hotel. In de weekenden zullen Taiko's beroemde live-drumoptredens het diner begeleiden en dj’s zullen tot in de avond spelen en een clubachtige sfeer creëren.

Culinaire scene van Dubai

Executive Chef van Taiko, Schilo van Coevorden, zegt: “Ik vind het geweldig om Taiko te openen in Dubai. Eerder in mijn carrière, tijdens mijn verblijf in Dubai, vertelde een bedoeïen mij een oud gezegde: "Als je het hoofd van de helwayoo eet (de beste lokale vis), keer je altijd terug naar Dubai." Na meer dan twintig jaar verheug ik me erop terug te keren naar de stad die zo'n belangrijke rol in mijn carrière heeft gespeeld."

Taiko zal een uitstekende aanvulling zijn op de culinaire scene van Dubai, waar een rijk van exclusieve restaurants toeristen van over de hele wereld aantrekt. Schilo voegt zich bij een groeiende lijst van internationaal gerenommeerde chef-koks die ervoor kiezen om hun stempel te drukken in het Midden-Oosten, waaronder Heston Blumenthal, Gordon Ramsay en Alain Ducasse.

Kenmerkende keukens bij The Set Hotels

Taiko's uitbreiding naar het Midden-Oosten maakt deel uit van een innovatief programma, ontwikkeld door The Set Hotels. Naast het succes van Taiko in het Conservatorium, is Hotel Café Royal in Londen de thuisbasis van het sushi- en grillrestaurant van Laurent Tourondel en Cakes & Bubbles, het dessertconcept van de beste patissier ter wereld, Albert Adria. In Hotel Lutetia in Parijs heeft de met een Michelin-ster bekroonde Gerald Passedat, Brasserie Lutetia ontwikkeld, hier worden visgerechten geserveerd die zijn geïnspireerd op zijn Mediterrane achtergrond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: