Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel

24 juli 2014 |
Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel

Ruim tien jaar geleden zat Bruck op een punt in zijn leven dat het allemaal niet meezat; hij werd uit huis geplaatst, kwam in aanraking met politie en had geen werk. Fifteen bood hem met het
befaamde tv-programma onder leiding van Jamie Oliver de kans iets van zijn leven te maken. Anno 2014 gaat het Bruck voor de wind; hij is al 5 jaar eigenaar van Catering van het Land en op 1 augustus opent hij zelfs zijn eigen winkel op het Europaplein 71 in Amsterdam, Broodje van het Land. Bruck is blij dat Jamie Oliver en zijn team hem jaren terug de kans gaven: “Fifteen heeft mijn ogen geopend, en mijn leven voorgoed veranderd.”

Hoe ben je bij Fifteen terecht gekomen?
“Ik zat ruim tien jaar geleden op een punt dat ik dacht: nu moet ik iets van mijn leven gaan maken, anders gaat het compleet de verkeerde kant op. Toen ik de advertentie las van Fifteen dat ze voor een tv-programma op zoek waren naar kansarme jongeren, heb ik gelijk gereageerd. Ik was uiteindelijk één van de vijftien die uit 1800 aanmeldingen werden uitgekozen.”

Wat heb je zoal geleerd bij Fifteen?
“Voornamelijk liefde voor het vak. Fifteen gaf mij de kans diverse workshops te volgen. Zo hebben we mogen meelopen met Jan van As, bekend van verse vishandel Jan van As en zn. We mochten een kijkje nemen in diverse sterrenrestaurants. Daarnaast heb ik stage gelopen bij Mario Uva, een sterrenrestaurant in Neck. Bij Jamie Oliver heb ik vooral geleerd dat het belangrijk is te weten waar je producten vandaan komen. Daar is uiteindelijk ook de naam van mijn bedrijf, van het Land, uit ontstaan."

Wat heb je in de jaren na je televisieavontuur gedaan?
“Ik heb mijn vakkennis verder uitgebreid door middel van cursussen, ik ben sous chef geweest in een restaurant in Curaçao en heb stage gelopen bij een bakker. Ik ben ook privé kok van de beste dj ter wereld, Armin van Buuren, geweest en heb zelfs op zijn trouwerij mogen koken. In deze periode heb ik altijd één doel voor ogen gehad, namelijk het openen van mijn eigen bedrijf. Toen ik vijf jaar geleden begon met Catering van het Land, was dit een droom die uitkwam. Ik verzorg met biologische producten de catering voor bedrijfskantines. Door de goede kwaliteit breidt het aantal klanten zich uit en ben ik nu in de gelegenheid ook een eigen winkel te openen.”

Waarin onderscheidt Broodje van het Land zich van zijn concurrenten?
“Ik vind het belangrijk dat wij weten waar onze producten vandaan komen. Broodje van het Land verkoopt louter de lekkerste, natuurlijke producten voor een goede prijs. Verder zal een deel van ons personeel bestaan uit mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben Jamie Oliver eeuwig dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven en daarom des te meer gedreven om iets terug te doen voor de maatschappij."

Broodje van het Land is vanaf 1 augustus geopend en is te vinden op het Europaplein 71 in Amsterdam.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: