Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel

24 juli 2014 |
Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel<

Ruim tien jaar geleden zat Bruck op een punt in zijn leven dat het allemaal niet meezat; hij werd uit huis geplaatst, kwam in aanraking met politie en had geen werk. Fifteen bood hem met het
befaamde tv-programma onder leiding van Jamie Oliver de kans iets van zijn leven te maken. Anno 2014 gaat het Bruck voor de wind; hij is al 5 jaar eigenaar van Catering van het Land en op 1 augustus opent hij zelfs zijn eigen winkel op het Europaplein 71 in Amsterdam, Broodje van het Land. Bruck is blij dat Jamie Oliver en zijn team hem jaren terug de kans gaven: “Fifteen heeft mijn ogen geopend, en mijn leven voorgoed veranderd.”

Hoe ben je bij Fifteen terecht gekomen?
“Ik zat ruim tien jaar geleden op een punt dat ik dacht: nu moet ik iets van mijn leven gaan maken, anders gaat het compleet de verkeerde kant op. Toen ik de advertentie las van Fifteen dat ze voor een tv-programma op zoek waren naar kansarme jongeren, heb ik gelijk gereageerd. Ik was uiteindelijk één van de vijftien die uit 1800 aanmeldingen werden uitgekozen.”

Wat heb je zoal geleerd bij Fifteen?
“Voornamelijk liefde voor het vak. Fifteen gaf mij de kans diverse workshops te volgen. Zo hebben we mogen meelopen met Jan van As, bekend van verse vishandel Jan van As en zn. We mochten een kijkje nemen in diverse sterrenrestaurants. Daarnaast heb ik stage gelopen bij Mario Uva, een sterrenrestaurant in Neck. Bij Jamie Oliver heb ik vooral geleerd dat het belangrijk is te weten waar je producten vandaan komen. Daar is uiteindelijk ook de naam van mijn bedrijf, van het Land, uit ontstaan."

Wat heb je in de jaren na je televisieavontuur gedaan?
“Ik heb mijn vakkennis verder uitgebreid door middel van cursussen, ik ben sous chef geweest in een restaurant in Curaçao en heb stage gelopen bij een bakker. Ik ben ook privé kok van de beste dj ter wereld, Armin van Buuren, geweest en heb zelfs op zijn trouwerij mogen koken. In deze periode heb ik altijd één doel voor ogen gehad, namelijk het openen van mijn eigen bedrijf. Toen ik vijf jaar geleden begon met Catering van het Land, was dit een droom die uitkwam. Ik verzorg met biologische producten de catering voor bedrijfskantines. Door de goede kwaliteit breidt het aantal klanten zich uit en ben ik nu in de gelegenheid ook een eigen winkel te openen.”

Waarin onderscheidt Broodje van het Land zich van zijn concurrenten?
“Ik vind het belangrijk dat wij weten waar onze producten vandaan komen. Broodje van het Land verkoopt louter de lekkerste, natuurlijke producten voor een goede prijs. Verder zal een deel van ons personeel bestaan uit mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben Jamie Oliver eeuwig dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven en daarom des te meer gedreven om iets terug te doen voor de maatschappij."

Broodje van het Land is vanaf 1 augustus geopend en is te vinden op het Europaplein 71 in Amsterdam.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: