Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel

24 juli 2014 |
Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel<

Ruim tien jaar geleden zat Bruck op een punt in zijn leven dat het allemaal niet meezat; hij werd uit huis geplaatst, kwam in aanraking met politie en had geen werk. Fifteen bood hem met het
befaamde tv-programma onder leiding van Jamie Oliver de kans iets van zijn leven te maken. Anno 2014 gaat het Bruck voor de wind; hij is al 5 jaar eigenaar van Catering van het Land en op 1 augustus opent hij zelfs zijn eigen winkel op het Europaplein 71 in Amsterdam, Broodje van het Land. Bruck is blij dat Jamie Oliver en zijn team hem jaren terug de kans gaven: “Fifteen heeft mijn ogen geopend, en mijn leven voorgoed veranderd.”

Hoe ben je bij Fifteen terecht gekomen?
“Ik zat ruim tien jaar geleden op een punt dat ik dacht: nu moet ik iets van mijn leven gaan maken, anders gaat het compleet de verkeerde kant op. Toen ik de advertentie las van Fifteen dat ze voor een tv-programma op zoek waren naar kansarme jongeren, heb ik gelijk gereageerd. Ik was uiteindelijk één van de vijftien die uit 1800 aanmeldingen werden uitgekozen.”

Wat heb je zoal geleerd bij Fifteen?
“Voornamelijk liefde voor het vak. Fifteen gaf mij de kans diverse workshops te volgen. Zo hebben we mogen meelopen met Jan van As, bekend van verse vishandel Jan van As en zn. We mochten een kijkje nemen in diverse sterrenrestaurants. Daarnaast heb ik stage gelopen bij Mario Uva, een sterrenrestaurant in Neck. Bij Jamie Oliver heb ik vooral geleerd dat het belangrijk is te weten waar je producten vandaan komen. Daar is uiteindelijk ook de naam van mijn bedrijf, van het Land, uit ontstaan."

Wat heb je in de jaren na je televisieavontuur gedaan?
“Ik heb mijn vakkennis verder uitgebreid door middel van cursussen, ik ben sous chef geweest in een restaurant in Curaçao en heb stage gelopen bij een bakker. Ik ben ook privé kok van de beste dj ter wereld, Armin van Buuren, geweest en heb zelfs op zijn trouwerij mogen koken. In deze periode heb ik altijd één doel voor ogen gehad, namelijk het openen van mijn eigen bedrijf. Toen ik vijf jaar geleden begon met Catering van het Land, was dit een droom die uitkwam. Ik verzorg met biologische producten de catering voor bedrijfskantines. Door de goede kwaliteit breidt het aantal klanten zich uit en ben ik nu in de gelegenheid ook een eigen winkel te openen.”

Waarin onderscheidt Broodje van het Land zich van zijn concurrenten?
“Ik vind het belangrijk dat wij weten waar onze producten vandaan komen. Broodje van het Land verkoopt louter de lekkerste, natuurlijke producten voor een goede prijs. Verder zal een deel van ons personeel bestaan uit mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben Jamie Oliver eeuwig dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven en daarom des te meer gedreven om iets terug te doen voor de maatschappij."

Broodje van het Land is vanaf 1 augustus geopend en is te vinden op het Europaplein 71 in Amsterdam.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: