Euro-Toques inspireert

13 oktober 2014
Euro-Toques inspireert

Onlangs vond de eerste clubdag van Euro-Toques Nederland in de regio plaats in het Groningse Molenrij. Onder de noemer 'Euro-Toques inspireert' werd
een inspirerend smaakevenement georganiseerd en was het voor niet-leden de kans om eens kennis te maken met de uitgangspunten van Euro-Toques. Daarbij waren natuurlijk ook enkele aangesloten restaurantleden uit het Noorden des lands aanwezig.

*Ontvangst*
Na de ontvangst door Wicher Werk en Sigrid Heeres van Restaurant ’t Korensant en een rondleiding door hun bedrijf met kruiden- en groentetuin verplaatste het gezelschap zich naar Borg Verhildersum in Leens. Hier werden diverse presentaties gegeven door verenigingen die duurzaamheid net zo hoog in het vaandel hebben staan als Euro-Toques, zoals de Koninklijke Jagers Vereniging, Mind Your Guest en Variatie in de Keuken.

Na deze informatieve presentaties werd er nog een indrukwekkende workshop 'Wild uitbenen' gegeven door ambachtelijk slager Aad van Heerwaarden uit Texel.
Onder de bezielende leiding van chef-kok Wicher Werk hebben leerlingen keuken en bediening van het ROC Noorderland in Groningen het hert verwerkt in een buffet.

*Code van Eer*
Euro-Toques wil in de toekomst meer van dit soort clubdagen organiseren in het hele land en aspirant-leden zo de kans bieden om kennis te maken met de Code van Eer die Euro-Toques hanteert.

Overig nieuws