Equip’Hôtel 2010: boost your ideas!

31 augustus 2010 |
Equip聮H么tel 2010: boost your ideas!<

Dit najaar, van 14 tot 18 november, zullen meer dan 100.000 bezoekers en 1.500 exposanten naar het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles togen voor Equip鈥橦么tel 2010. Centraal thema van de tweejaarlijkse vakbeurs is: 'boost your ideas!'. Division director Corinne Menegaux laat in gesprek met Hospitality Management weten: "Het is mijn persoonlijke wens om iedere bezoeker en exposant naar huis te laten gaan met het idee: 'ze hebben me verrast en nieuwe idee毛n gegeven. Ik kom volgende keer terug'." Afgezien van het streven van Menegaux en haar team werkt een uitgebreid en goedgevuld programma mee aan ongetwijfeld succesvolle, dynamische en inspirerende beursdagen.

In beeld
Menegaux heeft een duidelijke visie over Equip鈥橦么tel: "De beurs is innovatief en verschillend, we brengen de trends waar iedereen over praat in beeld en laten zien waar onze dynamische branche naar toe gaat op het gebied van design, architectuur, inrichting en food & beverage."

Werelden
Verspreid over vijf werelden (Cook & Serve, Imagine & Design), Clean & Maintain, Welcome & Relax en Manage & Connect) worden professionals uit de hotellerie en restaurantbranche vijf dagen lang over een breed spectrum aan onderwerpen, thema's en visies ge茂nformeerd.
Er zijn onder meer demonstraties, presentaties, rondetafelconferenties en compleet opgebouwde hotelconcepten door gerenommeerde ontwerpers en architecten.

De open keuken
Nieuw dit jaar is, onder meer, de extra aandacht voor eten en drinken. Uiteraard is er culinaire inspiratie en komen internationaal gelauwerde chefs over het kookvak praten. Maar er is behalve een culinaire focus ook aandacht voor de bedrijfsvoering van een (hotel)restaurant.
Menegaux: "We realiseren het ons niet altijd, maar in Parijs heeft 茅茅n op de twee nieuwe restaurants inmiddels een open keuken. Daarvoor geldt hetzelfde als voor de eetzaal: het oog wil ook wat. Daarom hebben we 'The Zen and Professional Kitchen', waarbij we kijken naar design en ontwerp van de open keuken. En het plaatsen van zo'n keuken op een beperkte oppervlakte. Ook het milieu en duurzaamheid worden niet vergeten en staan centraal in de open designkeuken."

Export
Er is dit jaar een speciaal beursonderdeel ge茂ntroduceerd voor internationale inkopers, het zogeheten 'Export Program'. Want het is natuurlijk allemaal mooi en inspirerend wat er te zien zal zijn op Equip鈥橦么tel, de internationale bezoekers en exposanten zullen de aangeboden producten en diensten uiteindelijk heel graag in hun eigen hotel of restaurant willen hebben.

Meer informatie over Equip鈥橦么tel 2010 vindt u op de website van de vakbeurs
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: