Enorme omzetgroei voor Takeaway.com

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Jitse Groen, CEO van Takeaway.com, laat weten dat het bedrijf een omzetstijging van 53 procent heeft genoteerd in de eerste helft van 2017. Hij is van mening dat alleen een marktleidende positie een hoge EBITDA level tot gevolg kan hebben. Takeaway.com is hard op weg om die positie daadwerkelijk te verwerven in meerdere landen.

In Duitsland en Polen wordt hard gewerkt om een net zo stevige marktpositie te verwerven als in Nederland. Het bedrijf lijkt hard op weg om dit doel daadwerkelijk te realiseren.

Er werd wel een netto verlies genoteerd, dat toe te schrijven is aan noodzakelijke investeringen in de organisatie en marketing. De snelle groei van Scoober zorgde voor een versnelde investering. De vooruitzichten zijn desalniettemin positief, zo blijkt ook uit deze cijfers:

De cijfers:

Takeaway.com heeft 32.0 miljoen bestellingen genoteerd in de eerste helft van 2017

Dit is een groei van 43 procent, vergeleken met de eerste helft van 2016, waardoor de leidende marktpositie in de vijf 'Leading Markets' (Nederland, Duitsland, Polen, België en Oostenrijk) werd verstevigd.

De omzet groeide in deze periode met 53 procent tot €77.4 miljoen. Dit kwam mede door de verhoogde commissiebedragen in Duitsland.

Nederland: 31 procent meer bestellingen en omzetgroei van 35 procent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: