Enorme omzetgroei voor Takeaway.com

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Jitse Groen, CEO van Takeaway.com, laat weten dat het bedrijf een omzetstijging van 53 procent heeft genoteerd in de eerste helft van 2017. Hij is van mening dat alleen een marktleidende positie een hoge EBITDA level tot gevolg kan hebben. Takeaway.com is hard op weg om die positie daadwerkelijk te verwerven in meerdere landen.

In Duitsland en Polen wordt hard gewerkt om een net zo stevige marktpositie te verwerven als in Nederland. Het bedrijf lijkt hard op weg om dit doel daadwerkelijk te realiseren.

Er werd wel een netto verlies genoteerd, dat toe te schrijven is aan noodzakelijke investeringen in de organisatie en marketing. De snelle groei van Scoober zorgde voor een versnelde investering. De vooruitzichten zijn desalniettemin positief, zo blijkt ook uit deze cijfers:

De cijfers:

Takeaway.com heeft 32.0 miljoen bestellingen genoteerd in de eerste helft van 2017

Dit is een groei van 43 procent, vergeleken met de eerste helft van 2016, waardoor de leidende marktpositie in de vijf 'Leading Markets' (Nederland, Duitsland, Polen, België en Oostenrijk) werd verstevigd.

De omzet groeide in deze periode met 53 procent tot €77.4 miljoen. Dit kwam mede door de verhoogde commissiebedragen in Duitsland.

Nederland: 31 procent meer bestellingen en omzetgroei van 35 procent.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

Tech
Dit is waarom ook jouw bedrijf Facebook Messenger moet gebruiken

Facebook Messenger is niet meer weg te denken uit de hedendaagse communicatie tussen zowel consumenten als met bedrijven. Maar kun je daar nou constructief mee aan de slag gaan? In deze infographic lees je waarom je als bedrijf op Facebook Messenger aanwezig moet zijn en hoe je dat het beste kunt do...

Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

Achtergronden Internationaal
De wereld rond met de beste gin tonics

Vandaag vieren we wereldwijd International Gin & Tonic Day. Gelukkig heeft de gin tonic het ver geschopt sinds het Britse leger het in India bedacht als medicijn tegen malaria. De grote buzz is in Amsterdam inmiddels voorbij, maar in de rest van Nederland groeit de populariteit van gin tonic nog...

Events Chefs
Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – Staat in de periode van 13 tot en met 23 november in het teken van Auguste Escoffier. De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). Deze Franse chefkok legde de &lsqu...

Chefs
Sterrenchefs geven gerechten prijs in kookboek voor voedselbank

Vandaag is het boek Fijnproeven in Nederland verschenen. Een culinair kompas dat de lezer wegwijs maakt in de top van de Nederlandse gastronomie. Aan het boek werkten 35 sterrenchefs mee, die minimaal één michelinster hebbe. Zij geven allemaal een gerecht prijs, zodat ook thuis gekookt...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: