En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

30 april 2014 |
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam<

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde
wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije.

Sidney Schutte
Protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.

De traditie van Restaurant De Librije
De afgelopen maanden heeft Sidney Schutte, met Jonnie en Thérèse Boer een visie ontwikkeld, waarin de onderscheidende filosofie, kwaliteiten en waarden van Waldorf Astoria en Restaurant De Librije samenkomen. Sidney Schutte’s kookstijl is gevormd door Jonnie Boer, met wie hij 10 jaar samenwerkte. De kookstijl ontwikkelde zich verder in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong.

Signatuurgerechten
Op de menukaart van Librije’s Zusje Amsterdam prijken ‘Zwolse’ signatuurgerechten en klassiekers met het handschrift van Sidney Schutte. Sidney Schutte: “Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken.“

Eten en drinken op topniveau
Gasten en bezoekers kunnen in Waldorf Astoria Amsterdam in verschillende gelegenheden eten en drinken. Librije’s Zusje Amsterdam grenst aan de binnentuin en biedt plaats aan 40 gasten. Hotelgasten kunnen er uitgebreid ontbijten.

Ontbijtbox
Voor een snel ontbijt is een speciale Ontbijtbox ontwikkeld. Op de bel-etage is de karakteristieke Peacock Alley waar internationale gerechten worden geserveerd. Uiteraard ook de Waldorf-salad, een eigen Lobster roll en patisserie uit eigen keuken. In de private dining Maurer Room worden à la carte menu’s geserveerd en dat geldt ook voor alle andere exclusieve banquetingfaciliteiten. Voor de Vault Bar is een menukaart met hapjes en kleine gerechten ontwikkeld. De samenstelling van de wijnkaart van Waldorf Astoria Amsterdam is de verantwoordelijkheid van Thérèse Boer.

Zwolse invloeden
Sidney Schutte heeft de vrije hand bij de keuze van leveranciers; voor Librije’s Zusje Amsterdam zijn dat grotendeels dezelfde als De Librije.
Het keuken- en restaurantteam is op advies van Jonnie en Thérèse Boer aangesteld. Een deel van de medewerkers is eerder werkzaam geweest bij Restaurant De Librije en/of Librije’s Zusje.

Met dit team zal Sidney Schutte, samen met F&B-manager Geralda Joziasse en Restaurantmanager Ruben Schuuring (beiden van De Librije), invulling geven aan de True Waldorf Service.

Thérèse Boer,: “We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan is een fantastische uitdaging.”

De 25ste
Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en een exclusieve Guerlain Spa. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: