En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

30 april 2014 |
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde
wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije.

Sidney Schutte
Protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.

De traditie van Restaurant De Librije
De afgelopen maanden heeft Sidney Schutte, met Jonnie en Thérèse Boer een visie ontwikkeld, waarin de onderscheidende filosofie, kwaliteiten en waarden van Waldorf Astoria en Restaurant De Librije samenkomen. Sidney Schutte’s kookstijl is gevormd door Jonnie Boer, met wie hij 10 jaar samenwerkte. De kookstijl ontwikkelde zich verder in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong.

Signatuurgerechten
Op de menukaart van Librije’s Zusje Amsterdam prijken ‘Zwolse’ signatuurgerechten en klassiekers met het handschrift van Sidney Schutte. Sidney Schutte: “Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken.“

Eten en drinken op topniveau
Gasten en bezoekers kunnen in Waldorf Astoria Amsterdam in verschillende gelegenheden eten en drinken. Librije’s Zusje Amsterdam grenst aan de binnentuin en biedt plaats aan 40 gasten. Hotelgasten kunnen er uitgebreid ontbijten.

Ontbijtbox
Voor een snel ontbijt is een speciale Ontbijtbox ontwikkeld. Op de bel-etage is de karakteristieke Peacock Alley waar internationale gerechten worden geserveerd. Uiteraard ook de Waldorf-salad, een eigen Lobster roll en patisserie uit eigen keuken. In de private dining Maurer Room worden à la carte menu’s geserveerd en dat geldt ook voor alle andere exclusieve banquetingfaciliteiten. Voor de Vault Bar is een menukaart met hapjes en kleine gerechten ontwikkeld. De samenstelling van de wijnkaart van Waldorf Astoria Amsterdam is de verantwoordelijkheid van Thérèse Boer.

Zwolse invloeden
Sidney Schutte heeft de vrije hand bij de keuze van leveranciers; voor Librije’s Zusje Amsterdam zijn dat grotendeels dezelfde als De Librije.
Het keuken- en restaurantteam is op advies van Jonnie en Thérèse Boer aangesteld. Een deel van de medewerkers is eerder werkzaam geweest bij Restaurant De Librije en/of Librije’s Zusje.

Met dit team zal Sidney Schutte, samen met F&B-manager Geralda Joziasse en Restaurantmanager Ruben Schuuring (beiden van De Librije), invulling geven aan de True Waldorf Service.

Thérèse Boer,: “We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan is een fantastische uitdaging.”

De 25ste
Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en een exclusieve Guerlain Spa. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: