ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

25 september 2015 |
ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts
Nieuwsblad en het AD Amersfoortse Courant. Binnen de stad Utrecht moest ElVi alleen winnaar restaurant Karel V voor zich laten gaan, de tweede plaats ging naar restaurant De Saffraan in Amersfoort.

Cijfer
Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich veroverden hun derde plaats met het cijfer 8+, dat ze onder meer afdwongen met king krab uit Alaska waarbij door recensent Dirk de Moor termen als 'verbluft', 'perfect gegaard' en 'een delicatesse' werden gebruikt.

Beloning
Gastvrouw en sommelier Elvira Kemman: "We zijn enorm trots op onze derde plaats, waarmee we in feite het een na beste restaurant van de stad Utrecht zijn geworden in deze editie van de Gouden Pollepel. We feliciteren onze collega’s van Karel V en De Saffraan van harte met hun eerste en tweede plaats en we zijn er trots op dat we vlak onder deze toppers zijn geëindigd. Het is goed om te zien dat de door ons ingeslagen weg om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken nu ook door de Gouden Pollepel-competitie wordt beloond. Victor gebruikt in onze keuken zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en we bereiden alles zelf."

Utrecht op de culinaire kaart
Chef Victor Fielmich: "In 2014 kregen we een Bib Gourmand van restaurantgids Michelin voor onze prijs-kwaliteit en daarmee zijn we op dit moment het enige restaurant in Utrecht met die onderscheiding. Volgens restaurantgids Lekker behoren we tot de zes beste restaurants van Utrecht, ook dat is een teken dat we het goed doen. We zijn heel blij dat we met deze Gouden Pollepel-onderscheiding zowel ElVi als de stad Utrecht weer beter op de culinaire kaart hebben kunnen zetten."

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: