ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

25 september 2015
ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts
Nieuwsblad en het AD Amersfoortse Courant. Binnen de stad Utrecht moest ElVi alleen winnaar restaurant Karel V voor zich laten gaan, de tweede plaats ging naar restaurant De Saffraan in Amersfoort.

*Cijfer*
Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich veroverden hun derde plaats met het cijfer 8+, dat ze onder meer afdwongen met king krab uit Alaska waarbij door recensent Dirk de Moor termen als 'verbluft', 'perfect gegaard' en 'een delicatesse' werden gebruikt.

*Beloning*
Gastvrouw en sommelier Elvira Kemman: "We zijn enorm trots op onze derde plaats, waarmee we in feite het een na beste restaurant van de stad Utrecht zijn geworden in deze editie van de Gouden Pollepel. We feliciteren onze collega’s van Karel V en De Saffraan van harte met hun eerste en tweede plaats en we zijn er trots op dat we vlak onder deze toppers zijn geëindigd. Het is goed om te zien dat de door ons ingeslagen weg om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken nu ook door de Gouden Pollepel-competitie wordt beloond. Victor gebruikt in onze keuken zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en we bereiden alles zelf."

*Utrecht op de culinaire kaart*
Chef Victor Fielmich: "In 2014 kregen we een Bib Gourmand van restaurantgids Michelin voor onze prijs-kwaliteit en daarmee zijn we op dit moment het enige restaurant in Utrecht met die onderscheiding. Volgens restaurantgids Lekker behoren we tot de zes beste restaurants van Utrecht, ook dat is een teken dat we het goed doen. We zijn heel blij dat we met deze Gouden Pollepel-onderscheiding zowel ElVi als de stad Utrecht weer beter op de culinaire kaart hebben kunnen zetten."

~Mirte Bouman~

Overig nieuws