ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

25 september 2015 |
ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts
Nieuwsblad en het AD Amersfoortse Courant. Binnen de stad Utrecht moest ElVi alleen winnaar restaurant Karel V voor zich laten gaan, de tweede plaats ging naar restaurant De Saffraan in Amersfoort.

Cijfer
Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich veroverden hun derde plaats met het cijfer 8+, dat ze onder meer afdwongen met king krab uit Alaska waarbij door recensent Dirk de Moor termen als 'verbluft', 'perfect gegaard' en 'een delicatesse' werden gebruikt.

Beloning
Gastvrouw en sommelier Elvira Kemman: "We zijn enorm trots op onze derde plaats, waarmee we in feite het een na beste restaurant van de stad Utrecht zijn geworden in deze editie van de Gouden Pollepel. We feliciteren onze collega’s van Karel V en De Saffraan van harte met hun eerste en tweede plaats en we zijn er trots op dat we vlak onder deze toppers zijn geëindigd. Het is goed om te zien dat de door ons ingeslagen weg om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken nu ook door de Gouden Pollepel-competitie wordt beloond. Victor gebruikt in onze keuken zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en we bereiden alles zelf."

Utrecht op de culinaire kaart
Chef Victor Fielmich: "In 2014 kregen we een Bib Gourmand van restaurantgids Michelin voor onze prijs-kwaliteit en daarmee zijn we op dit moment het enige restaurant in Utrecht met die onderscheiding. Volgens restaurantgids Lekker behoren we tot de zes beste restaurants van Utrecht, ook dat is een teken dat we het goed doen. We zijn heel blij dat we met deze Gouden Pollepel-onderscheiding zowel ElVi als de stad Utrecht weer beter op de culinaire kaart hebben kunnen zetten."

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: