Elektrische auto opladen, snacken en lunchen

11 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Op het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder begint de bouw van een gezamenlijk complex voor Fastned, Febo en Joosies. Op de hoek van de Oudeweg en Fustweg komen een Fastned-snellaadstation voor elektrische auto's, een vestiging van Febo en een koffie- en broodjeszaak van het Haarlemse bedrijf Joosies. Het geheel wordt op eigen grond ontwikkeld door de Martin Schilder Groep. De gemeente Haarlem is mede met het oog op de verduurzaming van de Waarderpolder blij met de komst van Fastned.  

De Martin Schilder Groep is met de merken VW, Audi, Seat en Skoda een van de grootste dealerbedrijven van Noord-Holland. Het ruim tachtig jaar oude familiebedrijf signaleert een stijgende verkoop van (semi) elektrische auto's. De Martin Schilder Groep speelt in op die trend door in de Waarderpolder de komst van een snellaadstation met vier laadpalen mogelijk te maken.

Fastned bouwt langs snelwegen in Nederland een netwerk van snellaadstations voor elektrische auto's. Inmiddels staan er 51. Sinds kort richt Fastned zich ook op de bouw van stations in binnenstedelijk gebied. De vestiging in de Waarderpolder wordt wat dat betreft de primeur voor Noord-Holland. Niet alleen de gemeente Haarlem, maar ook  de Industrie Kring Haarlem (spreekbuis van circa 150 bedrijven in de Waarderpolder) ziet de nieuwe voorziening als een aanwinst voor het gebied waar zo'n 15.000 mensen werken.

Tijdens het laden van elektrische auto's kunnen automobilisten terecht bij de Febo en/of Joosies. Het in 1941 opgerichte familiebedrijf Febo heeft landelijk 66 vestigingen waar hoofdzakelijk snacks worden verkocht. 

Bij Joosies gaat de uit de horeca afkomstige Haarlemse onderneemster Josine van Teylingen zich primair richten op de verkoop van zaken als smoothies, broodjes en koffie. In Joosies komt plek voor circa 30 gasten en bij mooi weer kan ook een terras met 10 plaatsen worden benut. Josine van Teylingen is ervan overtuigd dat werknemers en bezoekers van bedrijven in de Waarderpolder haar zaak straks prima weten te vinden: "We gaan er iets moois van maken. Niet alleen voor automobilisten die bij Fastned komen laden, maar ook voor wie in het voorbijgaan zin heeft in lekkere koffie en vers eten."
  
Begint september gaat de Febo open en een maand later Joosies. Daarna volgt het snellaadstation van Fastned. Dat vergt mede vanwege het vele grondwerk en de benodigde aansluiting op het elektriciteitsnet de meeste tijd. Naar verwachting is het nieuwe complex begin 2017 gereed.   
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: