Elektrische auto opladen, snacken en lunchen

11 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Op het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder begint de bouw van een gezamenlijk complex voor Fastned, Febo en Joosies. Op de hoek van de Oudeweg en Fustweg komen een Fastned-snellaadstation voor elektrische auto's, een vestiging van Febo en een koffie- en broodjeszaak van het Haarlemse bedrijf Joosies. Het geheel wordt op eigen grond ontwikkeld door de Martin Schilder Groep. De gemeente Haarlem is mede met het oog op de verduurzaming van de Waarderpolder blij met de komst van Fastned.  

De Martin Schilder Groep is met de merken VW, Audi, Seat en Skoda een van de grootste dealerbedrijven van Noord-Holland. Het ruim tachtig jaar oude familiebedrijf signaleert een stijgende verkoop van (semi) elektrische auto's. De Martin Schilder Groep speelt in op die trend door in de Waarderpolder de komst van een snellaadstation met vier laadpalen mogelijk te maken.

Fastned bouwt langs snelwegen in Nederland een netwerk van snellaadstations voor elektrische auto's. Inmiddels staan er 51. Sinds kort richt Fastned zich ook op de bouw van stations in binnenstedelijk gebied. De vestiging in de Waarderpolder wordt wat dat betreft de primeur voor Noord-Holland. Niet alleen de gemeente Haarlem, maar ook  de Industrie Kring Haarlem (spreekbuis van circa 150 bedrijven in de Waarderpolder) ziet de nieuwe voorziening als een aanwinst voor het gebied waar zo'n 15.000 mensen werken.

Tijdens het laden van elektrische auto's kunnen automobilisten terecht bij de Febo en/of Joosies. Het in 1941 opgerichte familiebedrijf Febo heeft landelijk 66 vestigingen waar hoofdzakelijk snacks worden verkocht. 

Bij Joosies gaat de uit de horeca afkomstige Haarlemse onderneemster Josine van Teylingen zich primair richten op de verkoop van zaken als smoothies, broodjes en koffie. In Joosies komt plek voor circa 30 gasten en bij mooi weer kan ook een terras met 10 plaatsen worden benut. Josine van Teylingen is ervan overtuigd dat werknemers en bezoekers van bedrijven in de Waarderpolder haar zaak straks prima weten te vinden: "We gaan er iets moois van maken. Niet alleen voor automobilisten die bij Fastned komen laden, maar ook voor wie in het voorbijgaan zin heeft in lekkere koffie en vers eten."
  
Begint september gaat de Febo open en een maand later Joosies. Daarna volgt het snellaadstation van Fastned. Dat vergt mede vanwege het vele grondwerk en de benodigde aansluiting op het elektriciteitsnet de meeste tijd. Naar verwachting is het nieuwe complex begin 2017 gereed.   
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: