El Celler de Can Roca beste restaurant

29 april 2013 |
El Celler de Can Roca beste restaurant<

El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona is het beste restaurant ter wereld. Tenminste, volgens de top-50 die het Britse blad Restaurant Magazine jaarlijks opstelt en die door El País is gelekt. Hiermee
is er een einde gekomen aan de hegemonie die Noma drie jaar lang genoot. Het restaurant van René Redzepi moest één plaats toestaan en eindigde op de tweede plek. Osteria Francescana van Massimo Bottura in Modena stijgt van plek vijf naar drie.

Nederland zakt weg
Oud Sluis van Sergio Herman moet dit jaar een aantal plaatsen toegeven in de lijst The Worlds 50 Best Resturants. Het hoogst geplaatste Nederlandse restaurant zakt van plek 21 naar 35. De Librije, vorig jaar nog op plek 33, komt niet meer in de top-50 voor. Hof van Cleve van Peter Goossens maakt een comeback. Vorig jaar gekelderd naar plek 42, staat het Belgische driesterrenrestaurant nu weer op nummer 25. Een andere opvallende daler is The Fat Duck. Het restaurant van Heston Blumenthal wordt treruggezet van 13 naar 33.

Een uur voordat de nieuwe lijst bekend werd gemaakt, werd deze al gepubliceerd door Spaanse en Braziliaanse media, waaronder de gerenommeerde krant El País uit Madrid.

Foto: The World’s 50 Best Restaurants 2013 sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, London 2013

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: