Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair

10 september 2010 |
Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair<

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats. De Foodservice Fair, bedoeld voor de totale foodservicemarkt, staat dit jaar volledig in het teken van de eigen smaak van managers, ondernemers en koks. En daarvoor biedt Deli XL op de beurs alles wat de vakman nodig heeft. Natuurlijk ook met informatie en inspiratie over duurzaam ondernemen.

Volop verantwoord
Onder het thema ‘Proef je eigen smaak’ brengt Deli XL op de beurs MVO-vragen en MVO-oplossingen bij elkaar. Zo vinden managers uit de zorg concepten en advies over het verhogen van de gastvrijheid. Ook krijgen koks inzicht in het totale verantwoorde assortiment en proeven ze van het beste op het gebied van verantwoord vers, convenience, wijnen en koffie. Daarnaast demonstreren veel aanwezige leveranciers op hun stand en in workshops innovaties en nieuwe duurzame producten.

Het ondernemen staat centraal
De laatste beursdag, woensdag 15 september, staat helemaal in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op die dag organiseert Deli XL van 13.00 – 14.30 uur het MVO-seminar ‘Het Ondernemen centraal’. De laatste jaren is MVO veelvuldig het onderwerp van gesprek geweest. Met name de principiële kant en de rol die leveranciers kunnen spelen, werden veelvuldig over het voetlicht gebracht. Maar vaak wordt vergeten dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vooral ook gewoon Ondernemen is. Tijdens het seminar bieden vier aansprekende sprekers, vanaf vier ‘zeepkisten’ dat inspirerende perspectief.

Topsprekers tijdens MVO-seminar
De sprekers die Deli XL heeft vastgelegd zijn niet de minsten. Zo spreekt trendwatcher Justien Marseille over de huidige en vooral toekomstige trends in duurzaamheid. Geert Burema, chef-kok bij Restaurant Merkelbach in Amsterdam, vertelt over eerlijkheid en aandacht in zijn keuken. Ook speelt horecaondernemer Vincent Kroon van Viqh wijnbar in Haarlem open kaart over wat duurzaamheid hem als ondernemer nu daadwerkelijk brengt. Het vierde podium fungeert straks als open podium, onder leiding van Suzanne van der Pijl, partner bij Schuttelaar & Partners. Zij presenteert de resultaten van enkele stellingen die zijn voorgelegd aan beursbezoekers en gaat in gesprek met sprekers en publiek. De toegang tot het seminar is vrij voor iedereen die de Deli XL Foodservice Fair bezoekt.

Registratie en openingstijden
Voor eenvoudige en snelle toegang tot de Deli XL Foodservice Fair 2010 kunnen bezoekers zich registreren op www.delixl.nl/foodservicefair. De beurs vindt plaats in de Americahal in Apeldoorn en is maandag 13 september geopend van 11.00 – 21.00 uur en op dinsdag 14 en woensdag 15 september van 11.00 – 18.00 uur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: