Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

29 september 2020 | Thijs Jacobs

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzondere dag met een tafel vol lekkers, met alle smakelijke alternatieven voor vlees en vis die tegenwoordig in de schappen liggen. 

Vega voor groentjes

Dit jaar valt Eet Geen Dierendag op een zondag. Tijd om uit te pakken. En een feestmaal is sneller vega dan je denkt. Ga voor het ‘vega voor groentjes-pakket’, speciaal samengesteld door Wakker Dier, maak een cheesygroentelasagne of bak een enorme stapel pannenkoeken. Er zijn tegenwoordig veel lekkere (gezonde) alternatieven te vinden voor vlees en vis. Of gebruik eens vegetarisch vlees – het zal je verbazen hoeveel dit naar vlees smaakt. Voor wie nog meer inspiratie zoekt, Wakker Dier heeft alle ingrediënten (lees: recepten) voor een heerlijk avondje op hun website.

Hoe vier jij het?

Laat op zondag 4 oktober zien hoe en met wie jij Eet Geen Dierendag viert op social media met #eetgeendierendag. Zo motiveer je jouw vrienden en familie om Eet Geen Dierendag ook te vieren met een lekkere brunch, een gezellige borrel of een heerlijk diner. Daarnaast maak je – door je foto te delen met #eetgeendierendag – kans op een jaar lang gratis vega-bitterballen!

De 10e editie van Eet Geen Dierendag

Het begon in 2010 met zo’n 5000 feestvierders, en dit jaar gaan volgens marktonderzoek naar verwachting ruim 2 miljoen mensen de 10e Eet Geen Dierendag vieren door vegetarisch te eten. Wakker Dier wil door het vieren van dit fenomeen iedereen inspireren om vaker vegetarisch te eten, thuis en op het werk. In Nederland eten we elke dag 500.000 dieren en daar kunnen we samen wat aan doen. Als we met elkaar minder vlees eten, hoeven we ook minder dieren te houden. Het produceren van vlees voor heel Nederland zorgt namelijk ook voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, wat gelijkstaat aan 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Een dag geen vlees is future proof eten en heeft dus een positieve impact op dieren, de planeet en je eigen gezondheid. Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: