Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

29 september 2020 | Thijs Jacobs

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzondere dag met een tafel vol lekkers, met alle smakelijke alternatieven voor vlees en vis die tegenwoordig in de schappen liggen. 

Vega voor groentjes

Dit jaar valt Eet Geen Dierendag op een zondag. Tijd om uit te pakken. En een feestmaal is sneller vega dan je denkt. Ga voor het ‘vega voor groentjes-pakket’, speciaal samengesteld door Wakker Dier, maak een cheesygroentelasagne of bak een enorme stapel pannenkoeken. Er zijn tegenwoordig veel lekkere (gezonde) alternatieven te vinden voor vlees en vis. Of gebruik eens vegetarisch vlees – het zal je verbazen hoeveel dit naar vlees smaakt. Voor wie nog meer inspiratie zoekt, Wakker Dier heeft alle ingrediënten (lees: recepten) voor een heerlijk avondje op hun website.

Hoe vier jij het?

Laat op zondag 4 oktober zien hoe en met wie jij Eet Geen Dierendag viert op social media met #eetgeendierendag. Zo motiveer je jouw vrienden en familie om Eet Geen Dierendag ook te vieren met een lekkere brunch, een gezellige borrel of een heerlijk diner. Daarnaast maak je – door je foto te delen met #eetgeendierendag – kans op een jaar lang gratis vega-bitterballen!

De 10e editie van Eet Geen Dierendag

Het begon in 2010 met zo’n 5000 feestvierders, en dit jaar gaan volgens marktonderzoek naar verwachting ruim 2 miljoen mensen de 10e Eet Geen Dierendag vieren door vegetarisch te eten. Wakker Dier wil door het vieren van dit fenomeen iedereen inspireren om vaker vegetarisch te eten, thuis en op het werk. In Nederland eten we elke dag 500.000 dieren en daar kunnen we samen wat aan doen. Als we met elkaar minder vlees eten, hoeven we ook minder dieren te houden. Het produceren van vlees voor heel Nederland zorgt namelijk ook voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, wat gelijkstaat aan 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Een dag geen vlees is future proof eten en heeft dus een positieve impact op dieren, de planeet en je eigen gezondheid. Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: