Eerste VegFest in Amsterdam

29 oktober 2014 |
Eerste VegFest in Amsterdam<

Aankomende zaterdag vindt in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam het eerste VegFest van Nederland plaats. Een VegFest is
een evenement waar veganisten en mensen die geïnteresseerd zijn in veganisme elkaar ontmoeten en kennis kunnen maken met veganistische producten en organisaties. Amsterdam plaats zich hiermee in een traditie van VegFesten. Andere plaatsen waar VegFesten worden georganiseerd zijn New York, Washington DC, Toronto en Londen. "In heel veel landen zijn VegFesten en soortgelijke evenementen gericht op veganisten en een veganistische levenstijl, echter in Nederland was een dergelijk evenement er nog niet. Gelukkig is dit er nu wel," aldus organisator Christine Burgemeester (directeur Vegetafel).

Uiteenlopende sprekers
Het evenement wordt georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met Plenty Food, Viva las Vegas, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Vega-Life en Happy Cow. VegFest bestaat uit een productmarkt waar diverse standhouders zich presenteren en een programma met uiteenlopende sprekers van ondernemers tot filosofen en van food innovators en chefs tot life style auteurs.

Diner door chef Alexander Gershberg
VegFest begint om 10.00 en duurt tot 20.00. Op de avond voor VegFestNL is er diner bereid door opkomende chef Alexander Gershberg. Het diner, met muziek van singer-songwriter Charles Gosme, kost €35, kaarten voor VegFest 5 euro in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: