Eerste VegFest in Amsterdam

29 oktober 2014 |
Eerste VegFest in Amsterdam<

Aankomende zaterdag vindt in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam het eerste VegFest van Nederland plaats. Een VegFest is
een evenement waar veganisten en mensen die geïnteresseerd zijn in veganisme elkaar ontmoeten en kennis kunnen maken met veganistische producten en organisaties. Amsterdam plaats zich hiermee in een traditie van VegFesten. Andere plaatsen waar VegFesten worden georganiseerd zijn New York, Washington DC, Toronto en Londen. "In heel veel landen zijn VegFesten en soortgelijke evenementen gericht op veganisten en een veganistische levenstijl, echter in Nederland was een dergelijk evenement er nog niet. Gelukkig is dit er nu wel," aldus organisator Christine Burgemeester (directeur Vegetafel).

Uiteenlopende sprekers
Het evenement wordt georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met Plenty Food, Viva las Vegas, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Vega-Life en Happy Cow. VegFest bestaat uit een productmarkt waar diverse standhouders zich presenteren en een programma met uiteenlopende sprekers van ondernemers tot filosofen en van food innovators en chefs tot life style auteurs.

Diner door chef Alexander Gershberg
VegFest begint om 10.00 en duurt tot 20.00. Op de avond voor VegFestNL is er diner bereid door opkomende chef Alexander Gershberg. Het diner, met muziek van singer-songwriter Charles Gosme, kost €35, kaarten voor VegFest 5 euro in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: