Eerste ontbijtgranencafé geopend

12 december 2014 |
Eerste ontbijtgranencafé geopend<

In Londen heeft onlangs The Cereal Killer Cafe de deuren geopend. Het café serveert 120 verschillende soorten ontbijtgranen
en twaalf soorten melk.
Daarnaast serveert het café twintig verschillende toppings en achttien soorten taartjes.

Bijzondere ontbijtgranen
Alan en Gary Keeling, een eeneiige tweeling uit Belfast, zijn de bedenkers en eigenaars van het café. "We vroegen ons af waarom er nergens een café was waar je een kom ontbijtgranen kon krijgen", zegt Gary Keely. "We zijn uit gaan zoeken hoe je zoiets opstart. En nu, anderhalf later, is het café realiteit." Het café is geheel ingericht in de stijl van de jaren tachtig en negentig. Bijzondere soorten ontbijtgranen staan uitgestald in open kasten, zoals Golden Grahams, Reese’s Puffs, Cap'n Crunch en Apple Jacks.

Zeldzame soorten
De tweeling haalt de diverse ontbijtgranen uit landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Australi√ę, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Ze waren zes maanden bezig met het vinden van leveranciers. De broers serveren ook zeldzame cereals die alleen in gelimiteerde versies op de markt zijn verschenen, zoals Poppin' Pebbles, Boo-berry, Count Chocula en Franken-berry. Daarnaast hebben de broers zelf mengsels gemaakt van diverse soorten. Het caf√© is elke dag open van zeven uur 's ochtends tot tien uur 's avonds. Een kom ontbijtgranen kost tussen de 3 en 4,5 euro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs R√ītisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: