Eerste finalisten VariatieChef bekend

11 september 2013 |
Eerste finalisten VariatieChef bekend<

Restaurants Het Koetshuis en Het Ambacht hebben zich geplaatst in de finale van ‘VariatieChef van het jaar 2013’. Zij zijn de winnaars van de regio oost en noord in de verkiezing. De verkiezing is op zoek naar
het beste vegetarische gerecht van 2013.

De restaurants
Restaurant Het Ambacht uit Heerenveen bereidde een gerecht met Crèmeux Tûne geit, pompoen, hazelnoot en ui. De jury roemde de originele combinaties van pompoen en gekaramelliseerde ui. Patron cuisinier Henk Markus haalt zijn inspiratie bij voorkeur uit eigen provincie. Hij beschrijft zijn gerechten als ‘eerlijk, biologisch, fair trade en het liefst regionaal’. Patron cuisinier Dennis Jansen van restaurant Het Koetshuis uit Hoogeveen overtuigde de jury met een gerecht dat bestond uit gnocchi van aardappel en pastinaak, ravioli, kool en kropsla. De jury was vooral gecharmeerd van het gebruik van kool, een ‘super Nederlands hoofdgerecht’.

Landelijke finale
Op 11 en 12 september strijden de deelnemers uit de regio Noord-West en Midden en Zuid en Zuid-West voor een finaleplek. Op 16 oktober vindt de finale plaats en zal de titel ‘Variatiechef van het jaar 2013’ worden uitgereikt door een jury onder leiding van Jonnie Boer. De chefs maken kans op een stage bij het vegetarische sterrenrestaurant van Europa: ‘Joia’ in Milaan. Hier zullen ze worden begeleid door sterrenchef Pietro Leemann.

Publieksstemactie
De overgebleven restaurants kunnen door middel van een publieksstemactie toch nog kans maken op een plaats in de finale. Van 13 september tot 13 oktober staan de gerechten op de kaart bij de deelnemende restaurants en kan er geproefd worden. Via de website van Variatie in de Keuken kan er nog gestemd worden op de favoriet. Het gerecht met de hoogste waardering per regio gaat alsnog naar de finale.

Op de foto: de jury (staand, van links naar rechts) Jeannette van Mullum (puur uit eten), Jacob Preijde (trainer/kok Variatie in de Keuken), Jenneke Boer (Chef Librije's Atlier) Maik Kuijpers (chef bij De Librije). Winnaars (zittend van links naar rechts) Nick Twickler en Henk Markus (Het Ambacht), Bas Plaizier en Dennis Jansen (Het Koetshuis).

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: