Eerste finalisten VariatieChef bekend

11 september 2013 |
Eerste finalisten VariatieChef bekend<

Restaurants Het Koetshuis en Het Ambacht hebben zich geplaatst in de finale van ‘VariatieChef van het jaar 2013’. Zij zijn de winnaars van de regio oost en noord in de verkiezing. De verkiezing is op zoek naar
het beste vegetarische gerecht van 2013.

De restaurants
Restaurant Het Ambacht uit Heerenveen bereidde een gerecht met Crèmeux Tûne geit, pompoen, hazelnoot en ui. De jury roemde de originele combinaties van pompoen en gekaramelliseerde ui. Patron cuisinier Henk Markus haalt zijn inspiratie bij voorkeur uit eigen provincie. Hij beschrijft zijn gerechten als ‘eerlijk, biologisch, fair trade en het liefst regionaal’. Patron cuisinier Dennis Jansen van restaurant Het Koetshuis uit Hoogeveen overtuigde de jury met een gerecht dat bestond uit gnocchi van aardappel en pastinaak, ravioli, kool en kropsla. De jury was vooral gecharmeerd van het gebruik van kool, een ‘super Nederlands hoofdgerecht’.

Landelijke finale
Op 11 en 12 september strijden de deelnemers uit de regio Noord-West en Midden en Zuid en Zuid-West voor een finaleplek. Op 16 oktober vindt de finale plaats en zal de titel ‘Variatiechef van het jaar 2013’ worden uitgereikt door een jury onder leiding van Jonnie Boer. De chefs maken kans op een stage bij het vegetarische sterrenrestaurant van Europa: ‘Joia’ in Milaan. Hier zullen ze worden begeleid door sterrenchef Pietro Leemann.

Publieksstemactie
De overgebleven restaurants kunnen door middel van een publieksstemactie toch nog kans maken op een plaats in de finale. Van 13 september tot 13 oktober staan de gerechten op de kaart bij de deelnemende restaurants en kan er geproefd worden. Via de website van Variatie in de Keuken kan er nog gestemd worden op de favoriet. Het gerecht met de hoogste waardering per regio gaat alsnog naar de finale.

Op de foto: de jury (staand, van links naar rechts) Jeannette van Mullum (puur uit eten), Jacob Preijde (trainer/kok Variatie in de Keuken), Jenneke Boer (Chef Librije's Atlier) Maik Kuijpers (chef bij De Librije). Winnaars (zittend van links naar rechts) Nick Twickler en Henk Markus (Het Ambacht), Bas Plaizier en Dennis Jansen (Het Koetshuis).

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: