Een vleugje WK in Renkums restaurant

26 mei 2010 |
Een vleugje WK in Renkums restaurant<

Restaurant Marcant in Renkum past de komende weken haar menukaart aan. Na het zeer succesvolle culinaire uitstapje naar Spanje, gaat de eetgelegenheid nu op wereldreis naar Zuid-Afrika, waar het WK-voetbal wordt gehouden. Chef-kok Ton Homburg en gastvrouw Tina van der Kolk verdiepten zich in de cultuur van Zuid-Afrika, de mensen, en bovenal de eetgewoonten. "Dat zie je terug in de aankleding van het restaurant en de gewijzigde menukaart", vertelt Tina van der Kolk.

Veel kruiden en specerijen
Chef-kok Ton Homburg: "Door de vele verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen gerechten en smaken kun je eigenlijk niet over een ‘traditioneel Zuid-Afrikaanse keuken’ spreken, maar is het meer een mengelmoes. Maar in de meeste gerechten vind je de smaken pittig-zoet met veel verschillende kruiden en specerijen terug."

Uitdaging
Voor Homburg een leuke uitdaging en voor de gasten een nieuwe smaakervaring. Restaurant Marcant blijft haar naam eer aan doen. "Het is belangrijk om te vernieuwen. Als je steeds iets nieuws aanbiedt, heb je het gevoel dat je ook niet stil staat", zegt Tina van der Kolk die ook bijpassende kledij draagt. "Natuurlijk serveren wij tijdens de WK-gerechten ook uit de Nederlandse keuken."
"Iedereen is met het WK bezig, je wordt nieuwsgierig", lacht Tina van der Kolk met prettige Zuid-Afrikaanse achtergrondmuziek.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: