Een vleugje WK in Renkums restaurant

26 mei 2010
Een vleugje WK in Renkums restaurant

Restaurant Marcant in Renkum past de komende weken haar menukaart aan. Na het zeer succesvolle culinaire uitstapje naar Spanje, gaat de eetgelegenheid nu op wereldreis naar Zuid-Afrika, waar het WK-voetbal wordt gehouden. Chef-kok Ton Homburg en gastvrouw Tina van der Kolk verdiepten zich in de cultuur van Zuid-Afrika, de mensen, en bovenal de eetgewoonten. "Dat zie je terug in de aankleding van het restaurant en de gewijzigde menukaart", vertelt Tina van der Kolk.

*Veel kruiden en specerijen*
Chef-kok Ton Homburg: "Door de vele verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen gerechten en smaken kun je eigenlijk niet over een ‘traditioneel Zuid-Afrikaanse keuken’ spreken, maar is het meer een mengelmoes. Maar in de meeste gerechten vind je de smaken pittig-zoet met veel verschillende kruiden en specerijen terug."

*Uitdaging*
Voor Homburg een leuke uitdaging en voor de gasten een nieuwe smaakervaring. Restaurant Marcant blijft haar naam eer aan doen. "Het is belangrijk om te vernieuwen. Als je steeds iets nieuws aanbiedt, heb je het gevoel dat je ook niet stil staat", zegt Tina van der Kolk die ook bijpassende kledij draagt. "Natuurlijk serveren wij tijdens de WK-gerechten ook uit de Nederlandse keuken."
"Iedereen is met het WK bezig, je wordt nieuwsgierig", lacht Tina van der Kolk met prettige Zuid-Afrikaanse achtergrondmuziek.


~Frank Lindner~

Overig nieuws