Een vleugje WK in Renkums restaurant

26 mei 2010 |
Een vleugje WK in Renkums restaurant<

Restaurant Marcant in Renkum past de komende weken haar menukaart aan. Na het zeer succesvolle culinaire uitstapje naar Spanje, gaat de eetgelegenheid nu op wereldreis naar Zuid-Afrika, waar het WK-voetbal wordt gehouden. Chef-kok Ton Homburg en gastvrouw Tina van der Kolk verdiepten zich in de cultuur van Zuid-Afrika, de mensen, en bovenal de eetgewoonten. "Dat zie je terug in de aankleding van het restaurant en de gewijzigde menukaart", vertelt Tina van der Kolk.

Veel kruiden en specerijen
Chef-kok Ton Homburg: "Door de vele verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen gerechten en smaken kun je eigenlijk niet over een ‘traditioneel Zuid-Afrikaanse keuken’ spreken, maar is het meer een mengelmoes. Maar in de meeste gerechten vind je de smaken pittig-zoet met veel verschillende kruiden en specerijen terug."

Uitdaging
Voor Homburg een leuke uitdaging en voor de gasten een nieuwe smaakervaring. Restaurant Marcant blijft haar naam eer aan doen. "Het is belangrijk om te vernieuwen. Als je steeds iets nieuws aanbiedt, heb je het gevoel dat je ook niet stil staat", zegt Tina van der Kolk die ook bijpassende kledij draagt. "Natuurlijk serveren wij tijdens de WK-gerechten ook uit de Nederlandse keuken."
"Iedereen is met het WK bezig, je wordt nieuwsgierig", lacht Tina van der Kolk met prettige Zuid-Afrikaanse achtergrondmuziek.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: