Een vleugje WK in Renkums restaurant

26 mei 2010 |
Een vleugje WK in Renkums restaurant<

Restaurant Marcant in Renkum past de komende weken haar menukaart aan. Na het zeer succesvolle culinaire uitstapje naar Spanje, gaat de eetgelegenheid nu op wereldreis naar Zuid-Afrika, waar het WK-voetbal wordt gehouden. Chef-kok Ton Homburg en gastvrouw Tina van der Kolk verdiepten zich in de cultuur van Zuid-Afrika, de mensen, en bovenal de eetgewoonten. "Dat zie je terug in de aankleding van het restaurant en de gewijzigde menukaart", vertelt Tina van der Kolk.

Veel kruiden en specerijen
Chef-kok Ton Homburg: "Door de vele verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen gerechten en smaken kun je eigenlijk niet over een ‘traditioneel Zuid-Afrikaanse keuken’ spreken, maar is het meer een mengelmoes. Maar in de meeste gerechten vind je de smaken pittig-zoet met veel verschillende kruiden en specerijen terug."

Uitdaging
Voor Homburg een leuke uitdaging en voor de gasten een nieuwe smaakervaring. Restaurant Marcant blijft haar naam eer aan doen. "Het is belangrijk om te vernieuwen. Als je steeds iets nieuws aanbiedt, heb je het gevoel dat je ook niet stil staat", zegt Tina van der Kolk die ook bijpassende kledij draagt. "Natuurlijk serveren wij tijdens de WK-gerechten ook uit de Nederlandse keuken."
"Iedereen is met het WK bezig, je wordt nieuwsgierig", lacht Tina van der Kolk met prettige Zuid-Afrikaanse achtergrondmuziek.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: