Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Auteur: Abigail Donkers
Video 6 januari 2020
Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de sla.

Biologisch en duurzaam

Het Grand Café Groeneveld bevindt zich in een hele mooie groene omgeving. Dat is een groot voordeel, want het past bij het doel dat zij voor ogen hebben. “Wij hebben heerlijke biologische en duurzame gerechten, we werken veel met streekgerechten, voor veel bedrijven is dat een marketingterm maar wij zien dat niet zo. Wij zijn daadwerkelijk biologisch,” zegt Patrick vol overtuiging en hij glimlacht vriendelijk.

Op het mooie grote landgoed hebben zij veel mogelijkheden om hun producten zo duurzaam en vers mogelijk in te kopen. Ook maken zij gebruik van de ruimte die zij hebben. “Wij hebben hier op het landgoed een grote kruidentuin met eetbare bloemen en kruiden die wij uiteraard gebruiken in onze gerechten. Wij halen veel van onze melk- en vleesproducten van boerderij Hoeve Ravenstein die hier op het landgoed is gevestigd. Onze bieren komen uit Utrecht: van De Leckere. Dat is de eerste, volledig, biologische bierbrouwerij van Nederland. Wij proberen alles zo lokaal en duurzaam mogelijk te doen en dat proef je echt terug in het eten,” vertelt Patrick.

Duurzaam en gezond

De foodtrends op dit moment zijn voornamelijk duurzaam en gezond, zo vertelt ook Patrick: “Dat is heel erg wat speelt. Bij de koffies zie ik ook een verandering. Bijvoorbeeld; tien jaar geleden kwam je nog weg met een simpele cappuccino maar nu moet je een heel assortiment aan verschillende spannende koffies hebben,” vertelt Patrick. Klanten verwachten steeds meer voor het geld dat zij betalen voor het eten en drinken. “Het eten en drinken moet echt lekker zijn van smaak, er mooi uitzien en mooie kleuren bevatten. Maar niet alleen dat, het moet ook op een gaaf bord liggen en je koffie moet in een gaaf kopje zitten.”

Bruidstaart en bubbels

Het leukste dat het Grand Café Groeneveld hier meemaakt zijn de huwelijken. “Dan komen ze in de ochtend aan heel netjes aangekleed, natuurlijk nog heel zenuwachtig. Dan trouwen ze hier op locatie,” vertelt Patrick lachend. Kasteel Groeneveld is een officiële trouwlocatie van de gemeente Baarn. “Het is heel fascinerend om daar stap voor stap bij te zijn, want je heet ze welkom, dan ben je de hele dag met het bruidspaar en de gasten bezig en na het huwelijk merk je dat de zenuwen weg zijn en dan drinken ze lekker gezamenlijk bubbels en dan de bruidstaart aansnijden. Daarna begint het feest vaak en dat zijn eigenlijk de leukste momenten om mee te mogen maken,” legt Patrick tevreden uit.

Groei

De laatste jaren is er veel horeca bijgekomen en niet iedereen is het eens dat de horeca zo snel groeit maar Patrick denkt er anders over, hij ziet het positieve van de horecagroei in. “Ik denk dat het juist goed is dat er veel horeca bij komt, er is dan ook meer keus voor de klant om uit te kunnen kiezen. Wat er nog te weinig is, is goede horeca. Ik praat dan over horeca waar je goede bediening krijgt, de gast vriendelijk is en waar je echt lekker eten krijgt. Daar is er nog te weinig van en ik vind dat wij met z'n allen eraan moeten werken om het niveau van de horeca omhoog te krijgen. De goede horecabedrijven onderscheiden zich vanzelf, zo werkt het gewoon,” legt Patrick uit.

Doelgroepen

Het Grand Café Groeneveld heeft verschillende doelgroepen, vertelt Patrick. “We hebben ouders die met hun kinderen eerst lekker in het bos gaan lopen en dan hierheen komen om poffertjes te eten of een ander leuk kindergerecht.” Het mooie natuurgebied is erg geliefd onder hondenliefhebbers die hier met hun hond een stuk gaan wandelen. “De hondenbezitters komen na een wandeling gezellig langs. We hebben ook groepen, voornamelijk meiden, die langs komen voor de high tea maar ook mensen die echt speciaal voor het duurzame en biologische naar ons komen,” besluit Patrick. 

Cijfers van Het Grand Café Groeneveld

Naam

Grand Café Groeneveld

Adres

Groeneveld 2 3744 ML Baarn

Website

https://grandcafegroeneveld.com

Zitplaatsen binnen

80

Zitplaasen buiten

150

Goedkoopste gerecht

Boeren friet - €3,50

Duurste gerecht

Wildstoofpot - €19,95

 

Bestseller

Broodje Moestuin - €7,95

Prijs koffie

Tussen de €2,80 - €6,25 afhankelijk van de soort koffie

Prijs thee

Tussen de €2,80 - €3,95 afhankelijk van de soort thee

Prijs frisdrank

€3,25

Prijs wijn

Tussen de €4,25 en €5,25 afhankelijk van de soort wijn

Prijs bier

Tussen de €3,25 en €3,75 afhankelijk het soort bier

Deze crossmediale productie is gemaakt door Abigail Donkers, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Overig nieuws