Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

6 januari 2020 | Abigail Donkers

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de sla.

Biologisch en duurzaam

Het Grand Café Groeneveld bevindt zich in een hele mooie groene omgeving. Dat is een groot voordeel, want het past bij het doel dat zij voor ogen hebben. “Wij hebben heerlijke biologische en duurzame gerechten, we werken veel met streekgerechten, voor veel bedrijven is dat een marketingterm maar wij zien dat niet zo. Wij zijn daadwerkelijk biologisch,” zegt Patrick vol overtuiging en hij glimlacht vriendelijk.

Op het mooie grote landgoed hebben zij veel mogelijkheden om hun producten zo duurzaam en vers mogelijk in te kopen. Ook maken zij gebruik van de ruimte die zij hebben. “Wij hebben hier op het landgoed een grote kruidentuin met eetbare bloemen en kruiden die wij uiteraard gebruiken in onze gerechten. Wij halen veel van onze melk- en vleesproducten van boerderij Hoeve Ravenstein die hier op het landgoed is gevestigd. Onze bieren komen uit Utrecht: van De Leckere. Dat is de eerste, volledig, biologische bierbrouwerij van Nederland. Wij proberen alles zo lokaal en duurzaam mogelijk te doen en dat proef je echt terug in het eten,” vertelt Patrick.

Duurzaam en gezond

De foodtrends op dit moment zijn voornamelijk duurzaam en gezond, zo vertelt ook Patrick: “Dat is heel erg wat speelt. Bij de koffies zie ik ook een verandering. Bijvoorbeeld; tien jaar geleden kwam je nog weg met een simpele cappuccino maar nu moet je een heel assortiment aan verschillende spannende koffies hebben,” vertelt Patrick. Klanten verwachten steeds meer voor het geld dat zij betalen voor het eten en drinken. “Het eten en drinken moet echt lekker zijn van smaak, er mooi uitzien en mooie kleuren bevatten. Maar niet alleen dat, het moet ook op een gaaf bord liggen en je koffie moet in een gaaf kopje zitten.”

Bruidstaart en bubbels

Het leukste dat het Grand Café Groeneveld hier meemaakt zijn de huwelijken. “Dan komen ze in de ochtend aan heel netjes aangekleed, natuurlijk nog heel zenuwachtig. Dan trouwen ze hier op locatie,” vertelt Patrick lachend. Kasteel Groeneveld is een officiële trouwlocatie van de gemeente Baarn. “Het is heel fascinerend om daar stap voor stap bij te zijn, want je heet ze welkom, dan ben je de hele dag met het bruidspaar en de gasten bezig en na het huwelijk merk je dat de zenuwen weg zijn en dan drinken ze lekker gezamenlijk bubbels en dan de bruidstaart aansnijden. Daarna begint het feest vaak en dat zijn eigenlijk de leukste momenten om mee te mogen maken,” legt Patrick tevreden uit.

Groei

De laatste jaren is er veel horeca bijgekomen en niet iedereen is het eens dat de horeca zo snel groeit maar Patrick denkt er anders over, hij ziet het positieve van de horecagroei in. “Ik denk dat het juist goed is dat er veel horeca bij komt, er is dan ook meer keus voor de klant om uit te kunnen kiezen. Wat er nog te weinig is, is goede horeca. Ik praat dan over horeca waar je goede bediening krijgt, de gast vriendelijk is en waar je echt lekker eten krijgt. Daar is er nog te weinig van en ik vind dat wij met z'n allen eraan moeten werken om het niveau van de horeca omhoog te krijgen. De goede horecabedrijven onderscheiden zich vanzelf, zo werkt het gewoon,” legt Patrick uit.

Doelgroepen

Het Grand Café Groeneveld heeft verschillende doelgroepen, vertelt Patrick. “We hebben ouders die met hun kinderen eerst lekker in het bos gaan lopen en dan hierheen komen om poffertjes te eten of een ander leuk kindergerecht.” Het mooie natuurgebied is erg geliefd onder hondenliefhebbers die hier met hun hond een stuk gaan wandelen. “De hondenbezitters komen na een wandeling gezellig langs. We hebben ook groepen, voornamelijk meiden, die langs komen voor de high tea maar ook mensen die echt speciaal voor het duurzame en biologische naar ons komen,” besluit Patrick. 

Cijfers van Het Grand Café Groeneveld

Naam

Grand Café Groeneveld

Adres

Groeneveld 2 3744 ML Baarn

Website

https://grandcafegroeneveld.com

Zitplaatsen binnen

80

Zitplaasen buiten

150

Goedkoopste gerecht

Boeren friet - €3,50

Duurste gerecht

Wildstoofpot - €19,95

 

Bestseller

Broodje Moestuin - €7,95

Prijs koffie

Tussen de €2,80 - €6,25 afhankelijk van de soort koffie

Prijs thee

Tussen de €2,80 - €3,95 afhankelijk van de soort thee

Prijs frisdrank

€3,25

Prijs wijn

Tussen de €4,25 en €5,25 afhankelijk van de soort wijn

Prijs bier

Tussen de €3,25 en €3,75 afhankelijk het soort bier

Deze crossmediale productie is gemaakt door Abigail Donkers, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: