Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

28 september 2012 |
Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

Cuisinier Edwin Kats wordt de nieuwe exploitant van het Chalet Royal in Den Bosch. De topchef wil als eigen ondernemer een vernieuwend culinair concept in de markt zetten.

Kats plaatste zijn handtekening onder een contract met de pandeigenaren bestaande uit een viertal Brabantse ondernemers. Beide partijen verwachten in het najaar van 2013 de eerste gasten te ontvangen.

Edwin Kats
Edwin Kats vertrok na een gastronomische carrière die uitmondde in twee Michelinsterren in restaurant La Rive van het Amstel Hotel voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij achtereenvolgens twee jaar in Libanon (Beiroet) en twee jaar in het Chinese Nanjing. In deze snel groeiende stad functioneerde hij in het nieuw geopende InterContinental Nanjing eerst als Executive Chef en later als Director of Food and Beverage waar hij verantwoordelijk was voor een afdeling van 335 mensen.

Moderne keuken
"Voor mij is het ondernemerschap een logische stap na alles wat ik gedaan heb tot nu toe", vertelt Kats. "Met alle opgedane kennis van andere culturen en keukens wil ik graag al deze impressies delen met mijn gasten. Ik kan nog niet teveel prijsgeven over wat ik ga doen omdat het allemaal heel erg snel is gegaan. Ik ga in de verdere uitwerking dan ook niet uit van een traditioneel klassiek restaurant maar van een internationale, toegankelijke setting met een sympathiek prijsniveau voor een breed publiek die passie voor reizen en food heeft. Op dit moment denk ik aan een moderne keuken met – hoe kan het ook anders - inspiratie uit de mediterrane keuken, het Midden-Oosten en Oost-Azië. Uiteraard zal ik ook gebruik maken van schitterende producten van Nederlandse bodem, toch mijn culinaire bakermat."

Chalet Royal
Chalet Royal sloot in juli 2011 zijn deuren als restaurant. Inmiddels is het pand in Den Bosch in handen van een Brabants ondernemerskwartet bestaande uit Robert van der Wallen, John Groenewoud, Bert Kersten en John van Deursen. Van der Wallen: "Na het eerste verkennende gesprek met Edwin waren wij het er unaniem over eens dat hij dé persoon is die dit gastronomische bastion op eigentijdse wijze nieuw leven in kan blazen. Met de komst van Edwin en de op handen zijnde verbouwingsplannen zijn we vastberaden om Den Bosch weer op de internationale kaart te zetten. Een restaurant formule voor iedereen uit de Bossche regio en ver daar buiten." Kats zocht voor zijn plannen een multifunctioneel pand met een uitstekende bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio in Nederland.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: