Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

28 september 2012 |
Edwin Kats tekent voor Chalet Royal<

Cuisinier Edwin Kats wordt de nieuwe exploitant van het Chalet Royal in Den Bosch. De topchef wil als eigen ondernemer een vernieuwend culinair concept in de markt zetten.

Kats plaatste zijn handtekening onder een contract met de pandeigenaren bestaande uit een viertal Brabantse ondernemers. Beide partijen verwachten in het najaar van 2013 de eerste gasten te ontvangen.

Edwin Kats
Edwin Kats vertrok na een gastronomische carrière die uitmondde in twee Michelinsterren in restaurant La Rive van het Amstel Hotel voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij achtereenvolgens twee jaar in Libanon (Beiroet) en twee jaar in het Chinese Nanjing. In deze snel groeiende stad functioneerde hij in het nieuw geopende InterContinental Nanjing eerst als Executive Chef en later als Director of Food and Beverage waar hij verantwoordelijk was voor een afdeling van 335 mensen.

Moderne keuken
"Voor mij is het ondernemerschap een logische stap na alles wat ik gedaan heb tot nu toe", vertelt Kats. "Met alle opgedane kennis van andere culturen en keukens wil ik graag al deze impressies delen met mijn gasten. Ik kan nog niet teveel prijsgeven over wat ik ga doen omdat het allemaal heel erg snel is gegaan. Ik ga in de verdere uitwerking dan ook niet uit van een traditioneel klassiek restaurant maar van een internationale, toegankelijke setting met een sympathiek prijsniveau voor een breed publiek die passie voor reizen en food heeft. Op dit moment denk ik aan een moderne keuken met – hoe kan het ook anders - inspiratie uit de mediterrane keuken, het Midden-Oosten en Oost-Azië. Uiteraard zal ik ook gebruik maken van schitterende producten van Nederlandse bodem, toch mijn culinaire bakermat."

Chalet Royal
Chalet Royal sloot in juli 2011 zijn deuren als restaurant. Inmiddels is het pand in Den Bosch in handen van een Brabants ondernemerskwartet bestaande uit Robert van der Wallen, John Groenewoud, Bert Kersten en John van Deursen. Van der Wallen: "Na het eerste verkennende gesprek met Edwin waren wij het er unaniem over eens dat hij dé persoon is die dit gastronomische bastion op eigentijdse wijze nieuw leven in kan blazen. Met de komst van Edwin en de op handen zijnde verbouwingsplannen zijn we vastberaden om Den Bosch weer op de internationale kaart te zetten. Een restaurant formule voor iedereen uit de Bossche regio en ver daar buiten." Kats zocht voor zijn plannen een multifunctioneel pand met een uitstekende bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio in Nederland.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: