Eclairs

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (20 stuks)

500 gram soezendeeg
60 gram hele gebrande koffiebonen
2, 7 dl melk
2 eieren
50 gram fijne kristalsuiker
30 gram custardpoeder
39 gram boter
95 gram espresso
250 gram wit suikerglazuur
45 gram suiker en 40 ml water (voor de siroop)

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm. Klop intussen in een andere pan de eieren met de suiker en het custardpoeder. Schenk de lauwwarme melk over dit mengsel, roer en breng het aan de kook. Laat de room al roerend 2 minuten pruttelen en voeg vervolgens de boter en 90 gram espresso toe. Schenk de banketbakkersroom op een groot vel plasticfolie. Wikkel de room erin en bewaar 2 uur in de koelkast voor gebruik. Verwarm het witte glazuur op laag vuur en schenk de 5 gram espresso erbij. Als het glazuur te kleverig is, maak dan een siroop. Laat de siroop afkoelen en roer het door het glazuur tot het goed aan te brengen is. Maak het soezendeeg en spuit en bak de eclairs. Maak gaatjes in de onderkant van de eclairs en vul ze met de banketbakkersroom. Verwarm het glazuur tot 30 graden en doop de bovenkant van de eclairs erin. Versier met hele koffiebonen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: