Eclairs

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (20 stuks)

500 gram soezendeeg
60 gram hele gebrande koffiebonen
2, 7 dl melk
2 eieren
50 gram fijne kristalsuiker
30 gram custardpoeder
39 gram boter
95 gram espresso
250 gram wit suikerglazuur
45 gram suiker en 40 ml water (voor de siroop)

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm. Klop intussen in een andere pan de eieren met de suiker en het custardpoeder. Schenk de lauwwarme melk over dit mengsel, roer en breng het aan de kook. Laat de room al roerend 2 minuten pruttelen en voeg vervolgens de boter en 90 gram espresso toe. Schenk de banketbakkersroom op een groot vel plasticfolie. Wikkel de room erin en bewaar 2 uur in de koelkast voor gebruik. Verwarm het witte glazuur op laag vuur en schenk de 5 gram espresso erbij. Als het glazuur te kleverig is, maak dan een siroop. Laat de siroop afkoelen en roer het door het glazuur tot het goed aan te brengen is. Maak het soezendeeg en spuit en bak de eclairs. Maak gaatjes in de onderkant van de eclairs en vul ze met de banketbakkersroom. Verwarm het glazuur tot 30 graden en doop de bovenkant van de eclairs erin. Versier met hele koffiebonen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: