eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

31 oktober 2018 | Thijs Jacobs

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’.

Naast een verwachte autonome omzetgroei van 10 procent per jaar, zet eazie in op de toenemende markt van bezorgen en op productontwikkeling. Zo heeft eazie haar healthy food concept onder andere doorontwikkeld in samenwerking met de sportdiëtiste Naomi Brinkmans van de KNVB. Hierdoor is het mogelijk geworden om healthy food 100 procent aan te laten sluiten op iemands persoonlijke doelen. Locatie Tilburg is de eerste locatie die met dit doorontwikkelde eazie-foodconcept werkt.  Andere vestigingen volgen snel. 

Trend: bewuster en gezonder eten

Shunli Huang, medeoprichter eazie: “Afgelopen jaar heeft eazie hard gewerkt om het concept een nieuwe uitstraling te geven. eazie Tilburg Centraal Station is de eerste eazie-franchisevestiging die volledig is ingericht volgens de meest recente uitgangspunten van het eazie concept. Het verder optimaliseren van onze andere locaties volgt snel. Locatie Tilburg biedt iedereen de mogelijkheid om vanuit onze Aziatische achtergrond zelf kleur en smaak te geven aan gezond eten. De afgelopen jaren zien we echt een trend dat mensen bewuster omgaan met eten en dat ze gezonde verse producten willen. Dat gezonde alternatief bieden wij via eazie.” 

Groeistrategie

Rob Wolfs, directeur eazie vult Huang aan: “Onze klanten zijn vaak jong, werkend of studerend, bewust levend, multicultureel en reizen ook veel met de trein. Wij zijn dan ook blij met deze eerste stationslocatie in Tilburg en de prettige samenwerking met NS Stations. 
Deze uitbreiding is wederom een resultaat van onze strategie om voor iedereen healthy food toegankelijk en betaalbaar te maken. Tot eind 2018 openen we nog drie andere eazie-franchisevestigingen in Alkmaar, Den Haag en Zoetermeer. Ons doel is om in 2019 uit te breiden naar 30 vestigingen verspreid door heel Nederland. Inmiddels heeft eazie vele vestigingen in en rondom de top vier steden van Nederland: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Naast het succesvol openen van nieuwe locaties, zijn de omzetresultaten van eazie dit jaar uitstekend te noemen.”

Tilburg: van 30.000 naar 40.000 reizigers per dag

Pitty Hermans, verhuurmanager van NS Stations: “Dagelijks maken zo’n 30.000 reizigers gebruik van station Tilburg. In 2020 verwachten wij ruim 40.000 mensen. Op deze groei is het station én het stationsgebied aangepast. eazie past heel goed binnen de branchemix van ons station. De nieuwe passage die Noord- en Zuid-Tilburg verbindt, is nu klaar. Nu wordt de laatste hand gelegd aan renovatie van de dakconstructie en het voorplein wordt opnieuw aangelegd waardoor het station nog wat mooier en beter bereikbaar wordt.”

Over eazie

De franchiseformule eazie is in 2004 opgericht door twee Chinese broers met de missie om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Ze zijn opgegroeid met de Aziatische wetenschap dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Als je niet goed voor je lichaam zorgt, merk je dat mentaal en andersom. Gezond en lekker eten vormt volgens de Aziatische leer dan ook de basis voor een gelukkig leven. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: