Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen

28 augustus 2013 |
Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen<

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Barbecue in de Belgische kustplaats Oostende is het Dutch BBQ Team net naast het podium beland. Maar met een eerste plaats voor het dessert, een tweede plaats voor
het kipgerecht, en een vierde plaats algemeen, is het eindresultaat uiteraard meer dan goed te noemen.

Mooi resultaat
De eerste drie plaatsen waren allen voor Belgische teams. Teamcaptain Jaap Sloof en zijn mannen kijken terug op een fantastisch weekend. Ook bij de onderdelen vis en varken bleven de Nederlanders in de top vijf. Het rundgerecht eindigde in de bovenste helft, in een veld van in totaal 36 zeer competitieve teams.

Veel publiek
Over publieke belangstelling hadden de teams niet te klagen. Door de uitstekende locatie direct aan het strand en het goede weer zijn er naar schatting 30.000 bezoekers geweest. Zij konden kleine barbecuehapjes proeven op de stands van de verschillende teams.

Jury
Het algemene niveau van de gerechten was bijzonder hoog en het geheel werd beoordeeld door een professionele jury bestaande uit de chefs van de Belgische toprestaurants, onder leiding van Peter Goossens van het driesterrenrestaurant ‘Het Hof van Cleve’.

Geoliede machine
Teamcaptain Sloof was dan ook zeer tevreden met het behaalde resultaat, zeker gezien het hoge barbecue niveau in België. "Het team werkte als een geoliede machine en heeft middels deze en vorige uitslagen bewezen definitief tot de Europese top te behoren", aldus Jaap Sloof.

Op naar Zweden
Na twee zesde plaatsen op de wereldkampioenschappen in Duitsland in 2011, en eerder dit jaar in Marokko, en de naar nu gebleken terechte eerste prijs op het Europese kampioenschap in het Belgische Torhout in 2012 kijkt Sloof al uit naar het volgende EK in Zweden in 2014: "Dit schept natuurlijk verwachtingen maar we kijken er nu al naar uit om de concurrentie opnieuw aan te gaan met de andere teams, en wellicht staan we dan weer op het podium."

De wedstrijd werd georganiseerd door de Belgische afdeling van de World Barbecue Association (WBQA).

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: