Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen

28 augustus 2013 |
Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen<

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Barbecue in de Belgische kustplaats Oostende is het Dutch BBQ Team net naast het podium beland. Maar met een eerste plaats voor het dessert, een tweede plaats voor
het kipgerecht, en een vierde plaats algemeen, is het eindresultaat uiteraard meer dan goed te noemen.

Mooi resultaat
De eerste drie plaatsen waren allen voor Belgische teams. Teamcaptain Jaap Sloof en zijn mannen kijken terug op een fantastisch weekend. Ook bij de onderdelen vis en varken bleven de Nederlanders in de top vijf. Het rundgerecht eindigde in de bovenste helft, in een veld van in totaal 36 zeer competitieve teams.

Veel publiek
Over publieke belangstelling hadden de teams niet te klagen. Door de uitstekende locatie direct aan het strand en het goede weer zijn er naar schatting 30.000 bezoekers geweest. Zij konden kleine barbecuehapjes proeven op de stands van de verschillende teams.

Jury
Het algemene niveau van de gerechten was bijzonder hoog en het geheel werd beoordeeld door een professionele jury bestaande uit de chefs van de Belgische toprestaurants, onder leiding van Peter Goossens van het driesterrenrestaurant ‘Het Hof van Cleve’.

Geoliede machine
Teamcaptain Sloof was dan ook zeer tevreden met het behaalde resultaat, zeker gezien het hoge barbecue niveau in België. "Het team werkte als een geoliede machine en heeft middels deze en vorige uitslagen bewezen definitief tot de Europese top te behoren", aldus Jaap Sloof.

Op naar Zweden
Na twee zesde plaatsen op de wereldkampioenschappen in Duitsland in 2011, en eerder dit jaar in Marokko, en de naar nu gebleken terechte eerste prijs op het Europese kampioenschap in het Belgische Torhout in 2012 kijkt Sloof al uit naar het volgende EK in Zweden in 2014: "Dit schept natuurlijk verwachtingen maar we kijken er nu al naar uit om de concurrentie opnieuw aan te gaan met de andere teams, en wellicht staan we dan weer op het podium."

De wedstrijd werd georganiseerd door de Belgische afdeling van de World Barbecue Association (WBQA).

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: