Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen

28 augustus 2013
Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Barbecue in de Belgische kustplaats Oostende is het Dutch BBQ Team net naast het podium beland. Maar met een eerste plaats voor het dessert, een tweede plaats voor
het kipgerecht, en een vierde plaats algemeen, is het eindresultaat uiteraard meer dan goed te noemen.

*Mooi resultaat*
De eerste drie plaatsen waren allen voor Belgische teams. Teamcaptain Jaap Sloof en zijn mannen kijken terug op een fantastisch weekend. Ook bij de onderdelen vis en varken bleven de Nederlanders in de top vijf. Het rundgerecht eindigde in de bovenste helft, in een veld van in totaal 36 zeer competitieve teams.

*Veel publiek*
Over publieke belangstelling hadden de teams niet te klagen. Door de uitstekende locatie direct aan het strand en het goede weer zijn er naar schatting 30.000 bezoekers geweest. Zij konden kleine barbecuehapjes proeven op de stands van de verschillende teams.

*Jury*
Het algemene niveau van de gerechten was bijzonder hoog en het geheel werd beoordeeld door een professionele jury bestaande uit de chefs van de Belgische toprestaurants, onder leiding van Peter Goossens van het driesterrenrestaurant ‘Het Hof van Cleve’.

*Geoliede machine*
Teamcaptain Sloof was dan ook zeer tevreden met het behaalde resultaat, zeker gezien het hoge barbecue niveau in België. "Het team werkte als een geoliede machine en heeft middels deze en vorige uitslagen bewezen definitief tot de Europese top te behoren", aldus Jaap Sloof.

*Op naar Zweden*
Na twee zesde plaatsen op de wereldkampioenschappen in Duitsland in 2011, en eerder dit jaar in Marokko, en de naar nu gebleken terechte eerste prijs op het Europese kampioenschap in het Belgische Torhout in 2012 kijkt Sloof al uit naar het volgende EK in Zweden in 2014: "Dit schept natuurlijk verwachtingen maar we kijken er nu al naar uit om de concurrentie opnieuw aan te gaan met de andere teams, en wellicht staan we dan weer op het podium."

De wedstrijd werd georganiseerd door de Belgische afdeling van de World Barbecue Association (WBQA).

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws