Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

7 september 2018 | Thijs Jacobs
Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

 

Yukio Motobashi, opleider binnen Café Brasserie Dudok Rotterdam, heeft de prijs voor beste praktijkopleider van mbo-studenten binnen de sector Voedsel, groen en gastvrijheid in provincie Zuid-Holland gewonnen. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend op 13 juli 2018.

Sinds 2007 leidt Yukio Motobashi medewerkers en mbo-studenten op bij Dudok op de Meent in Rotterdam. Hij heeft een manier van begeleiden ontwikkeld die kan rekenen op breed draagvlak. Hij leert de jongeren kennen en past zijn begeleiding hierop aan. Deze betrokken manier van coachen is o.a. een van de redenen dat Yukio is verkozen tot beste praktijkopleider van Zuid Holland.

Blij verrast

Yukio is blij verrast met de prijs: “Ons doel is zowel het bieden van een ervaring aan studenten, als het ondersteunen in de ontwikkeling van hun karakter. Hierdoor helpen we niet alleen beroepsmatig, maar ook in de persoonlijke ontwikkeling. Wij horen veel verhalen van oud-leerlingen die dankzij een goede stage bij ons zijn doorgestroomd en/of weten wat zij willen bereiken. Het Dudok-team en ik tonen betrokkenheid en solidariteit. Iedereen is anders en heeft een andere begeleiding nodig. Doordat wij ze persoonlijk leren kennen, kunnen wij ook een op maat gemaakte begeleiding geven. Hiernaast zijn wij door onze betrokken manier van coachen en begeleiden van onze mbo-studenten een inspiratie voor onze vaste medewerkers. Die zien immers hoe serieus we de medewerker coachen en welke kansen we bieden als je bereid bent de uitdaging aan te gaan.”

Café Brasserie Dudok is een onderdeel van de Dudok Groep. Dit biedt de leerlingen en werknemers extra kansen en doorgroeimogelijkheden. Dat steeds minder jongeren een (bij)baan zoeken in de horeca is een feit. Yukio zegt hierover: “Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in betrokken samenwerkingen met diverse mbo-opleidingen zoals Zadkine, Mondriaan, Albeda en Horeca Ondernemer Manager Den Haag. Wij willen altijd betrokken blijven bij het opleiden van studenten; niet alleen omdat wij hen wat kunnen meegeven, maar ook omdat zij ons wat teruggeven. We zien de nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de horeca. Dit is iets waar onze studenten, die hiervan vaak goed op de hoogte zijn, bij kunnen helpen.”

Erkenning

Dudok heeft de ambitie om ook landelijk de erkenning te krijgen. Sinds de invoering van de onderscheiding ‘beste leerbedrijf/praktijkopleider’ is deze nog nooit op landelijk niveau naar een horecabedrijf gegaan. “We zouden het erg tof vinden als Dudok als eerste deze naam mag dragen binnen de horecabranche. De onderscheiding van ‘beste praktijkopleider Zuid Holland’ komt, als het aan mij ligt, toe aan het hele team waarmee ik werk. Het waarborgen van de gedane investeringen en de natuurlijk synergie in het team zijn de benodigde grondstoffen voor het verder kunnen blijven ontwikkelen. We richten ons dan ook vol goede moed op volgend jaar.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: