Droom SVH Meesterkok komt uit

6 september 2012
Droom SVH Meesterkok komt uit

Op 5 september opende SVH Meesterkok Marco Poldervaart zijn restaurant ’t Havenmantsje in het Friese Harlingen. Hiermee realiseert de geboren Harlinger een lang gekoesterde droom.

*Rechtbankhistorie*
Het restaurant ligt aan de haven van Harlingen in het voormalige kantongerechtsgebouw, dat eveneens de naam ’t Havenmantsje draagt. Poldervaart voert in zijn nieuwe restaurant een concept door dat uitgaat van de rechtbankhistorie van het gebouw. Zo worden er 'gerechten en proefprocessen' geserveerd en kunnen gasten in 'hoger beroep' gaan als ze een extra gang wensen. Het restaurant bevindt zich in de voormalige Zittingszaal. In de Griffiekamer kan gegeten en gelounged worden. De Rechterskamer is gereserveerd voor Private Dining.

*Ivo van der Molen*
De SVH Meesterkok heeft Ivo van der Molen als chef-kok aangesteld, met wie hij al jaren werkte in zijn voormalige restaurant De Gastronoom in Harlingen. In de keuken worden Friese streekproducten en vis, schaal- en schelpdieren uit de Waddenzee verwerkt.

*Droom van 15 jaar*
Poldervaart: "Al 15 jaar droom ik van een restaurant met hotelkamers in Harlingen. Vanaf 2009 huur ik het monumentale gebouw ’t Havenmantsje, maar mijn plannen om hierin een bijzonder restaurant met hotelkamers aan de Waddenzee te realiseren werden telkens afgekeurd. Ik heb besloten om nu in ieder geval het restaurant te openen. De uitbreiding met hotelkamers en de uitbouw volgt mogelijk in 2013 na goedkeuring van de wijziging van het bestemmingsplan."

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws