Droom van Lucas Rive komt uit

26 april 2013
Droom van Lucas Rive komt uit

Zijn lang gekoesterde wens komt in vervulling. Lucas Rive opent samen met zijn vrouw een eigen restaurant in Hoorn. De Meesterkok nam vorig jaar afscheid als chef de cuisine van De Bokkedoorns. Het duo is
per 1 juni de nieuwe exploitant van wat nu nog restaurant De Hoornse Kogge heet.

*Komst van Michelin*
De keuken van restaurant Lucas Rive is gericht op de filosofie van Rive: creatief en met herkenbare ingrediënten en gerechten. "Wij denken dat met name Hoorn de geschikte stad is die ruimte biedt aan een restaurant met onze ambities. We gaan voor kwaliteit en continuïteit en we willen zo snel mogelijk een bedrijf voeren zoals wij het voor ogen zien. Als dat in de toekomst wordt onderscheiden door een instituut als Michelin, zullen wij dat met veel plezier uitdragen. Het is echter geen streven: dat is een vol restaurant met enthousiaste, terugkerende gasten", aldus de nieuwe eigenaren.

*Vlot restaurant*
Dochter Rebecca krijgt ook een rol in het bedrijf. Zij studeert aan de Internationale Hogere Hotelschool van Stenden University in Leeuwarden. De nieuwe werkplek van de Meesterkok moet een vlot restaurant zijn met een informele uitstraling waar zowel jong en oud zich thuis voelt.

*Lucas Rive*
Toen hem op de lagere school werd gevraagd wat hij later wilde worden, antwoordde hij: "Chef-kok." En zo geschiedde het. Op zijn negenentwintigste was hij de jongste chef in Nederland die bekroond was met twee sterren door Michelin. De hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca, SVH Meesterkok, behaalde hij in 2011.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws