Dries Roelvink valt door de mand

21 december 2011 |
Dries Roelvink valt door de mand<

Dries Roelvink, die naar eigen zeggen jarenlang als rapporteur voor Michelin heeft gewerkt, is tijdens een radio-interview bij Radio 538 door de mand gevallen. In een gesprek met Edwin Evers vertelt Roelvink over de criteria waar hij
op lette tijdens zijn rapportages. De punten die Roelvink noemt op de radio komen in zijn geheel niet overeen met de criteria van de bekende restaurantgids.

Bediening, parkeren en ambiance
Roelvink vertelt tijdens het interview tegen Evers dat hij moest letten op 'parkeergelegenheid', 'ambiance' en 'bediening'. Geen enkel van de door Roelvink drie genoemde punten komen overeen meet de vijf wereldwijd geldende criteria die de inspecteurs en rapporteurs van de Michelingids hanteren.

Criteria Michelin
Uit het persbericht dat Michelin eind november verstuurde bij de bekendmaking van de nieuwe gids voor Nederland: "De sterren worden in onderling overleg toegekend volgens 5 criteria die overal ter wereld identiek zijn: de kwaliteit van de producten, de beheersing van de kooktechnieken en van
smaken, de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten, de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart. Deze criteria worden afgestemd op elk type keuken."
Een doorgewinterde rapporteur of inspecteur zou dat moeten weten.

Eten is het belangrijkste
In een reactie laat hoofdinspecteur Michelin Benelux, Werner Loens, weten dat hetgeen wat op het bord komt het allerbelangrijkste is. "Wanneer we de parkeergelegenheden van alle restaurants in Amsterdam mee zouden wegen, dan zouden we een wel heel dun gidsje krijgen. De criteria die Roelvink noemt nemen we niet mee in de beoordelingen. Alleen op basis van wat er uit de keuken komt kun je restaurants objectief met elkaar vergelijken."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: