Dranken: hot or not in 2014

14 december 2013
Dranken: hot or not in 2014

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van dranktrends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van
wat er vorig jaar veel is besteld in de horeca.

*Alcohol is een 'no no'*
Opvallend is dat sterke en dure alcoholische dranken aan terrein verliezen. Gezond eten en drinken was al een hoofdtrend en zal dat ook volgend jaar blijven, zo is de verwachting. 'Simpele' bubbels en koffie en thee behouden hun opmars.

DRINKS HOT:
1. Speciale bieren (trappist, hommelbier, lokaal bier)
2. Cava
3. Speciale theesoorten en varianten (Darjeeling, lapsang sushong, chai)
4. Koffiespecialiteiten (cappuccino, Vienna, goede espresso)
5. Prosecco
6. Kruidenthee en infusies
7. Plat water
8. Niet alcoholische dranken bij maaltijd
9. Cola light
10. Iced tea

DRINKS NOT:
1. Digestief
2. Likeur
3. Gedestilleerde dranken
4. Wijn van de kaart
5. Alcoholische drank bij maaltijd
6. Witbier
7. Sherry
8. Champagne
9. Alcoholvrij bier
10. Water met smaakje

~De HOT en NOT lijsten zijn samengesteld op basis van de uitkomsten uit het F&B Trendonderzoek 2013 dat QReactiv onlangs deed samen met Horeca Revue, Horeca Expo en Plantijnhogeschool. 700 respondenten uit België werd gevraagd naar hun koopgedrag in cafés, restaurants, hotels, etc.~

Overig nieuws