Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

9 januari 2017 | Jorien Slager

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Gedurende de Horecava kan er geluncht en gedineerd worden in pop-up restaurant ‘The House’ op de stand van JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) Professional. De koffiebrander heeft drie topchefs uitgedaagd om koffie en thee op bijzondere wijze te verwerken in de gerechten. Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant RIJKS® heeft voor deze gelegenheid een aantal exclusieve gerechten ontwikkeld voor een dagelijkse lunch. Daarnaast verzorgen verschillende gastchefs een diner voor genodigden. Zo ook het team van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin onder leiding van Chefkok Raoul Meuwese en het team van Restaurant De Kersentuin uit Amsterdam onder leiding van chefkok Wessel Ruijmgaart. De Kersentuin is onderdeel van Bilderberg Hotels, tevens een partner van Douwe Egberts.

Gerechten geïnspireerd op koffie en thee

Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant RIJKS®: “Zowel Douwe Egberts als RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, zijn merken met een Hollandse signatuur. Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik heb veel zin om de gasten hiervan te laten genieten.”

Koffie en thee verbindt 

Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand van Douwe Egberts alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen dagelijks horeca ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met diverse verse fruitsoorten en kruiden. Bovendien is er een ‘machine experience’ met complete concepten zoals The Bean. Dit is een self service koffiebar waar bezoekers diverse premium koffievariaties kunnen proeven, zoals een latte macchiato caramel sea salt. Vanuit de Douwe Egberts bar worden de gehele dag diverse koffiespecials geserveerd en tevens kunnen bezoekers hier terecht voor een coffee to go. 

“Douwe Egberts wil mensen dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt”, zegt Sander van der Linden, Marketing Director Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. “Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.”

Tentoonstelling

Onderdeel van de samenwerking van D.E en het Rijksmuseum is een tentoonstelling geïnspireerd op bekende schilderijen als de ‘Nachtwacht’, Het Melkmeisje en De Staalmeesters. Deze werken zijn te bewonderen op de stand van Douwe Egberts tijdens de beurs. Het restaurant ‘The House’ is inmiddels volgeboekt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: