Domino's test bezorgrobot in Enschede

1 juni 2016 |
Domino's test bezorgrobot in Enschede<

Domino’s gaat zijn bezorgrobot laten rondrijden op de campus van Universiteit Twente. De test met de DRU (Domino’s Robotic Unit) moet
vanaf eind augustus plaatsvinden.

Over de test
Studenten die online een pizza bestellen via Domino’s ontvangen een code. Vervolgens wordt de bestelling door een pizzabezorger afgeleverd aan de robot, die via GPS zijn weg kent op de campus. Wanneer de robot het adres gevonden heeft, wordt er een bericht verzonden aan de student dat de robot voor zijn deur staat. Door de ontvangen code in te voeren op de robot krijgen zij toegang tot de pizza.

18 kilometer per uur
De veiligheid is volgens de universiteit en Domino’s nog een issue. De robot rijdt met 18 kilometer per uur nogal hard over de campus. Om geen ongelukken te veroorzaken, wordt de robot in de beginperiode bijgestaan door een medewerker van Domino’s. In het geval van een incident ligt de aansprakelijkheid volledig bij de pizzaketen. Omdat de wegen op de campus openbaar zijn, buigt de Rijksdienst Wegverkeer zich momenteel ook nog over de aanvraag.

Australië
Domino’s rijdt al met zijn robots in Australië en heeft daar nog niet voor incidenten gezorgd. Mocht de proef op de campus een succes zijn, dan is het de bedoeling dat de test wordt uitgerold in een wijk van de gemeente Enschede.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: