Domino's test bezorgrobot in Enschede

1 juni 2016
Domino's test bezorgrobot in Enschede

Domino’s gaat zijn bezorgrobot laten rondrijden op de campus van Universiteit Twente. De test met de DRU (Domino’s Robotic Unit) moet
vanaf eind augustus plaatsvinden.

*Over de test*
Studenten die online een pizza bestellen via Domino’s ontvangen een code. Vervolgens wordt de bestelling door een pizzabezorger afgeleverd aan de robot, die via GPS zijn weg kent op de campus. Wanneer de robot het adres gevonden heeft, wordt er een bericht verzonden aan de student dat de robot voor zijn deur staat. Door de ontvangen code in te voeren op de robot krijgen zij toegang tot de pizza.

*18 kilometer per uur*
De veiligheid is volgens de universiteit en Domino’s nog een issue. De robot rijdt met 18 kilometer per uur nogal hard over de campus. Om geen ongelukken te veroorzaken, wordt de robot in de beginperiode bijgestaan door een medewerker van Domino’s. In het geval van een incident ligt de aansprakelijkheid volledig bij de pizzaketen. Omdat de wegen op de campus openbaar zijn, buigt de Rijksdienst Wegverkeer zich momenteel ook nog over de aanvraag.

*Australië*
Domino’s rijdt al met zijn robots in Australië en heeft daar nog niet voor incidenten gezorgd. Mocht de proef op de campus een succes zijn, dan is het de bedoeling dat de test wordt uitgerold in een wijk van de gemeente Enschede.

~Christel Tuin~

Overig nieuws