Dobla in Italiaanse handen

2 oktober 2018 | David Bakker

De eigenaren van het Nederlandse Dobla BV hebben vandaag de verkoop van 100% van de aandelen aan IRCA aangekondigd. IRCA is een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië.

De positie van Dobla als premium nicheleverancier van chocoladedecoraties is van grote complementariteit met IRCA. De combinatie creëert een belangrijke internationale leverancier van premium ingrediënten in banket, bakkerij en ijs met 800 medewerkers wereldwijd, de combinatie zal Dobla's groeimogelijkheden verder versterken, dankzij het uitgebreide gecombineerde productaanbod, toegang tot IRCA’s geavanceerde R&D netwerk en route-tomarket voor nieuwe kanalen in de groeiende foodservicemarkt. IRCA kan profiteren van Dobla's wereldwijde distributienetwerk en premium chocoladedecoraties-aanbod.

Arthur Dontje, grootaandeelhouder van Dobla, verklaarde: "Samen zal dit nieuwe bedrijf een onbetwistbare wereldleider in premium ingrediënten voor de banketbakkerij zijn. Deze transactie komt ten goede aan ons gecombineerde klantenbestand, aan wie het nieuwe bedrijf overal ter wereld een fullservice oplossing kan bieden. De nieuwe gecombineerde organisatie zal blijven profiteren van de sterke Dobla-merknaam voor premium chocoladedecoraties".

Paolo Perego, CEO van IRCA: "Met de overname van Dobla zal IRCA zijn geografische aanwezigheid vergroten en de positie van het bedrijf aanzienlijk versterken voor verdere groei in Europa, de Verenigde Staten en wereldwijd. Dobla past perfect bij IRCA en biedt aanzienlijke synergiën, zowel op het vlak van productaanbod als geografische diversificatie. We kijken uit naar de samenwerking met Dobla gezien de nieuwe mogelijkheden en het versnellen van de groei met name in de Verenigde Staten en Azië-Pacific. " Aan de kant van Dobla was ING de financieel adviseur en Houthoff de juridisch adviseur, terwijl Irca werd geadviseerd door BNP Paribas als financieel adviseur en Latham&Watkins als juridisch adviseur.

Over Dobla

Dobla, opgericht in 1950, is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties en realiseerde in 2017 een omzet van ruim €51 miljoen. Dobla bezit over het unieke vermogen om premium, handgemaakte, op maat gemaakte chocoladedecoraties aan te bieden, geproduceerd in drie state-of-the-art productiefaciliteiten in België, Vietnam en de VS. Dobla heeft een belangrijke positie in Azië verworven via een speciaal netwerk van partnerdistributeurs in verschillende landen in de APAC-regio. De resterende omzet is relatief gelijk verdeeld over de EMEA-regio en NoordAmerika. Dobla heeft wereldwijd meer dan 400 werknemers in dienst. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: