Dobla in Italiaanse handen

2 oktober 2018 | David Bakker

De eigenaren van het Nederlandse Dobla BV hebben vandaag de verkoop van 100% van de aandelen aan IRCA aangekondigd. IRCA is een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië.

De positie van Dobla als premium nicheleverancier van chocoladedecoraties is van grote complementariteit met IRCA. De combinatie creëert een belangrijke internationale leverancier van premium ingrediënten in banket, bakkerij en ijs met 800 medewerkers wereldwijd, de combinatie zal Dobla's groeimogelijkheden verder versterken, dankzij het uitgebreide gecombineerde productaanbod, toegang tot IRCA’s geavanceerde R&D netwerk en route-tomarket voor nieuwe kanalen in de groeiende foodservicemarkt. IRCA kan profiteren van Dobla's wereldwijde distributienetwerk en premium chocoladedecoraties-aanbod.

Arthur Dontje, grootaandeelhouder van Dobla, verklaarde: "Samen zal dit nieuwe bedrijf een onbetwistbare wereldleider in premium ingrediënten voor de banketbakkerij zijn. Deze transactie komt ten goede aan ons gecombineerde klantenbestand, aan wie het nieuwe bedrijf overal ter wereld een fullservice oplossing kan bieden. De nieuwe gecombineerde organisatie zal blijven profiteren van de sterke Dobla-merknaam voor premium chocoladedecoraties".

Paolo Perego, CEO van IRCA: "Met de overname van Dobla zal IRCA zijn geografische aanwezigheid vergroten en de positie van het bedrijf aanzienlijk versterken voor verdere groei in Europa, de Verenigde Staten en wereldwijd. Dobla past perfect bij IRCA en biedt aanzienlijke synergiën, zowel op het vlak van productaanbod als geografische diversificatie. We kijken uit naar de samenwerking met Dobla gezien de nieuwe mogelijkheden en het versnellen van de groei met name in de Verenigde Staten en Azië-Pacific. " Aan de kant van Dobla was ING de financieel adviseur en Houthoff de juridisch adviseur, terwijl Irca werd geadviseerd door BNP Paribas als financieel adviseur en Latham&Watkins als juridisch adviseur.

Over Dobla

Dobla, opgericht in 1950, is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties en realiseerde in 2017 een omzet van ruim €51 miljoen. Dobla bezit over het unieke vermogen om premium, handgemaakte, op maat gemaakte chocoladedecoraties aan te bieden, geproduceerd in drie state-of-the-art productiefaciliteiten in België, Vietnam en de VS. Dobla heeft een belangrijke positie in Azië verworven via een speciaal netwerk van partnerdistributeurs in verschillende landen in de APAC-regio. De resterende omzet is relatief gelijk verdeeld over de EMEA-regio en NoordAmerika. Dobla heeft wereldwijd meer dan 400 werknemers in dienst. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: