Dit zijn de winnaars van de Global Restaurant Franchisor of the Year Awards

4 maart 2019 | Thijs Jacobs

De winnaars van de Global Restaurant Franchisor of the Year Awards zijn vorige week bekendgemaakt op het Global Restaurant Investment Forum (GRIF) 2019 in Amsterdam. De Global Restaurant Franchisor of the Year Awards bieden een uniek platform om zowel opkomende als gevestigde merken te erkennen.

Het Global Restaurant Investment Forum (GRIF) - de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor de internationale restaurantinvesteringsgemeenschap georganiseerd door Bench Events - en de wereldwijde franchisegroep van Dentons hebben voor het tweede jaar de krachten gebundeld om de uitstekende impact te vieren die de franchiseconcepten van F&B hebben gehad op de horeca-industrie.

Wereldwijde erkenning

De Global Restaurant Franchise of the Year Awards, gesponsord door Dentons, onderscheiden de belangrijke rol die franchising speelt in de regionale en wereldwijde F&B-sector, met commercieel succesvolle franchisemodellen die in twee categorieën worden erkend - de eerste voor beproefde nieuwe concepten en de tweede voor gevestigde spelers die zich consequent hebben bewezen als leiders in de categorie.  De winnaars werden bekendgemaakt op de GRIF 2019, die vorige week plaatsvond in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

"De wereldwijde franchisegroep van Dentons is verheugd om deze prijzen uit te reiken die de uitmuntendheid in de restaurantfranchise-industrie erkennen. Ik heb persoonlijk meer dan 25 jaar in de horecafranchising gewerkt en het blijft me verbazen hoe innovatie en creativiteit blijven leiden tot nieuwe franchisemodellen", aldus de commissaris, Babette Märzheuser-Wood, hoofd van de Franchise groep in Dentons. Babette is een van de slechts vijf franchisespecialisten die door Chambers Global, de gids voor de advocatuur, is benoemd tot een wereldleider op hun vakgebied.

Spannende tijd

"Toen GRIF dit jaar echt wereldwijd actief werd, met onze eerste stap in Europa, werden we herinnerd aan de belangrijke impact die franchiseconcepten hebben gehad op het wereldwijde eetgebeuren en hoe ze een van de belangrijkste drijfveren voor groei binnen de sector blijven", verklaart Jennifer Pettinger-Haines, medeoprichter, GRIF en Managing Director - Middle East, Bench Events. "Dit is echt een spannende tijd om deel uit te maken van de franchisescene met nieuwe en spannende concepten die de traditionele percepties op de proef stellen en we zijn erg enthousiast om te zien hoe dit zich in de loop der tijd ontwikkelt".

De winnaar in elke categorie vertegenwoordigt een hoge standaard van uitmuntendheid in restaurant franchising:

1. Amrest - Beste franchisebedrijf. De prijs werd ontvangen door Christopher Jones, President Franchise en Concessies.

2. Island Poke - Best New Franchise Concept 2019. De prijs werd ontvangen door eigenaar Chris Miller.

3. De slager - Beste nieuwe wereldwijde franchise. De prijs werd ontvangen door eigenaar & oprichter, Yossi Eliyahoo.

Gezien de belangrijke rol die franchising speelt bij het vormgeven van de toekomst van de industrie, werden de Awards beoordeeld door een team van gespecialiseerde gastvrijheids- en franchise experts, waaronder Babette Märzheuser-Wood (hoofd van de Franchise Group bij Dentons), Robin Rowland OBE (Operating Partner bij TriSpan en oprichter van YO! Sushi), Paul Campbell (oprichter bij Hill Capital Partners) en Mario C. Bauer (adviseur van Vapiano en medeoprichter van Curtice Brothers).

"Ik ben blij dat ik dit initiatief kan steunen door deel uit te maken van de jury van de Global Franchise Award 2019. We hadden dit jaar zo'n hoog aantal inzendingen, die een grote verscheidenheid aan concepten en categorieën vertegenwoordigden. Het is spannend om te zien hoe deze merken franchising gebruiken om wereldwijd te schalen," zegt Paul Campbell, oprichter van Hill Capital Partners LLP,

Robin Rowland OBE, Operating Partner bij TriSpan en oprichter van YO! Sushi, reageerde: "Het was een groot genoegen om ook dit jaar weer deel uit te maken van de jury voor de Global Franchise Award en om de inzendingen te beoordelen die we hebben ontvangen van zowel spannende nieuwe concepten als succesvolle gevestigde merken die hun internationale voetafdruk verder willen vergroten".

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: