Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

18 december 2013
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en
diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

*Bekendmaking winnaars*
Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER! tijdens de komende Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI. Maandag 13 januari worden de categoriewinnaars bekend gemaakt en wordt de Horecava Innovation Award uitgereikt aan de overall winnaar.

*Duurzaam produceren*
Genomineerd zijn zestien nieuwe producten, praktische- en servicegerichte concepten die op basis van de laatste technologie tegemoet komen aan de huidige wensen van de gast. Opvallend, soms verbazingwekkend eenvoudig, is dat ze in spelen op de behoefte aan vers en gezond. Duurzaamheid is daarbij de norm; produceren voor het heden, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.

*Toetsing*
De 18 man sterke deskundige vakjury toetst onder meer in hoeverre de innovaties kansen bieden om efficiënter te werken, de kwaliteit te verbeteren of om meer beleving te creëren. De categorieën waarin wordt beoordeeld zijn Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten.

*Nominaties Horecava Innovation Award 2014*

+Categorie Food & Beverage+
• *Flammkuchen*, flinterdunne hartige plaatkoek, Flammkuchen Nederland, Rotterdam
• *Bionade Bio Cola*, biologische cola, 50% minder suiker, 2food, Amersfoort
• *Bubblefroot*, milkshake met smaakbolletjes, Foodkitchen, Zevenbergen
• *Verse kruiden infusions*, verse kruiden voor thee, Koppert Cress, Monster

+Categorie Interior & Design+
• *PhoneBob*, mobiele telefoon oplader, NBMI-Medialine, Deurne
• *Infrarood verwarmingspanelen*, warmtegevend kunstwerk, Infralia, Wevelgem (B)
• *Airblade Tapkraan*, kraan en handendroger ineen, Dyson Nederland, Amsterdam
• *Illuminated Water*, flesjes water met ingebouwde led verlichting, Leroy Import Export, Vugt

+Categorie Equipment & Services+
• *Chargebar*, oplaadkiosk voor mobiele telefoons, Chargebar, Tilburg
• *Oakyapp*, web-app voor hotels, Oaky BV, Amsterdam
• *Mobiele bordenwarmer*, LuJaBa, Ede
• *Gastologie bordspel*, bordspel rond gastvrijheid, Sok Organiseert, Nijmegen

+Categorie Concepts & Co-Creation+
• *Ecodish*, vaatwasmiddel 100% veilig voor mens en dier, Ecodish Greenovations, Oldenzaal
• *Ice Pan*, concept voor live ijsbereiding op locatie, Miracle Ice, Alkmaar
• *Kromkommer*, concept rond gekke groenten, Kromkommer BV, Rotterdam
• *The living menu*, layar toepassing voor menukaarten, Hospitality people, Venlo

*Karel de Vos Award*
Ook komende editie zal de Karel de Vos Award weer worden uitgereikt. Deze prijs is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Horecava Innovation Award. Hij gaat naar de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet.

*Publieksprijs*
Het publiek kan ook een stem uitbrengen op haar favoriete innovatie. Dit gebeurt via de website en tijdens de Horevaca. De publiekswinnaar wordt donderdag 16 januari, op de laatste beursdag, bekend gemaakt.

Overig nieuws