Dit zijn de finalisten van de Barista Challenge

10 maart 2016 |
Dit zijn de finalisten van de Barista Challenge<

Tijdens de finale van Barista Challenge gaan barista’s de strijd tegen elkaar aan met hun eigen plantaardige koffierecept. De afgelopen
dagen is er massaal gestemd op de recepten van de deelnemers. Daaruit zijn de volgende vijf finalisten gekomen:

Edina Matusik, Fröccs, Hongarije

Anneke Peters, Bagels & Beans Deventer, Nederland

Tarana Labuche, Bagels & Beans Den Haag, Nederland

Elmar van Hoorn, Lebkov & Sons Rotterdam, Nederland

Nele Joris, Bandit Beverage Company, België

Prijs en jury
Voor de winnaar is een geheel verzorgde reis naar World of Coffee 2016 in Dublin samengesteld. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een vakkundig jury bestaande
uit:

Smaakjury: Milou Savelkoul (winnares Barista Challenge 2015) en Belle Montanus (Kwaliteitsmanager Bocca Coffee)
Technische jury: Merijn Gijbers (Finalist Dutch Barista Championship 2016 en SCAE Barista Certifier)

Locatie
De finale van Barista Challenge zal plaatsvinden in de Westergasfabriek in Amsterdam tijdens The Amsterdam Coffee Festival op zondag 20 maart. Vanaf 12.00 kun je de finalisten aan het werk zien op de stand van Alpro (83-85).

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: