Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!

19 juni 2015 |
Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!<

Wie o wie gaat ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese Bocuse d´Or finale in Boedapest? Op 21 september gaan vijf chefs met elkaar de strijd
aan om een ticket voor deze Europese finale. Wie in deze finale goed presteert, zal in januari 2017 ook de strijd aan gaan tijdens de grote wereldfinale in Lyon.

Foto: Chef Jan Smink in actie tijdens de wereldfinale in Lyon die in januari plaatsvond

De finalisten
De vijf finalisten zijn Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink. Stephan Vrijst en Jan Smink zijn direct geplaatst voor de finale. Gert van der Heijden en Emiel Kwekkeboom werden respecitievelijk nummer 2 en 1 tijdens de voorronde van afgelopen maandag in het Friesland Campina Innovation Centre. Gisteren maakte Bocuse d'Or Nederland bekend dat Kees Visser, die ook deelnam aan de voorronde, via een wild card tevens mag strijden voor een ticket naar Boedapest tijdens Gastvrij Rotterdam.

1. Gert van der Heijden (het Roode Koper, Ermelo)


2. Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam)


3. Kees Visser (Bij Kees, Zierikzee)


4. Jan Smink (De Librije, Zwolle)


5. Stephan Nijst (De Eetclub, Scheveningen)

Stephan Nijst won tijdens de Nederlandse Bocuse d'Or finale in 2011 de vleesprijs

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: