Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!

19 juni 2015 |
Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!<

Wie o wie gaat ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese Bocuse d´Or finale in Boedapest? Op 21 september gaan vijf chefs met elkaar de strijd
aan om een ticket voor deze Europese finale. Wie in deze finale goed presteert, zal in januari 2017 ook de strijd aan gaan tijdens de grote wereldfinale in Lyon.

Foto: Chef Jan Smink in actie tijdens de wereldfinale in Lyon die in januari plaatsvond

De finalisten
De vijf finalisten zijn Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink. Stephan Vrijst en Jan Smink zijn direct geplaatst voor de finale. Gert van der Heijden en Emiel Kwekkeboom werden respecitievelijk nummer 2 en 1 tijdens de voorronde van afgelopen maandag in het Friesland Campina Innovation Centre. Gisteren maakte Bocuse d'Or Nederland bekend dat Kees Visser, die ook deelnam aan de voorronde, via een wild card tevens mag strijden voor een ticket naar Boedapest tijdens Gastvrij Rotterdam.

1. Gert van der Heijden (het Roode Koper, Ermelo)


2. Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam)


3. Kees Visser (Bij Kees, Zierikzee)


4. Jan Smink (De Librije, Zwolle)


5. Stephan Nijst (De Eetclub, Scheveningen)

Stephan Nijst won tijdens de Nederlandse Bocuse d'Or finale in 2011 de vleesprijs

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: