Dit zijn de 5 leukste koffiebars

24 juli 2015 |
Dit zijn de 5 leukste koffiebars<

Het weekend staat voor de deur: een goede tijd om eens kritisch te kijken naar je interieur. Laat je inspireren door deze 5 leuke, hippe koffiebars!

1. Truth Coffee, Kaapstad


Er zijn maar een paar cafés in de wereld zo mooi als 'Truth', een zogezegd 'steampunk inspired' ambachtelijke koffieshop die van boven tot onder vol staat met metalen leidingen en eigenzinnige oude machines. Gasten komen hier niet alleen in hordes naartoe voor het interieur; de koffie wordt namelijk allemaal met de hand geroosterd in een vintage gietijzeren ton. De zaak levert deze koffie bovendien aan de beste hotels van Zuid-Afrika.

2. Coffee Academics, Hong Kong


Deze prachtige, industriële maar chique ruimte is een populaire plek voor koffieliefhebbers in Hong Kong. Het team houdt ervan om alle nieuwste koffie-apparatuur en technieken uit te proberen, en de barista's zijn meer dan blij om de gasten bij te praten over hun nieuwste brouwsels.

3. Barista Parlor, Nashville


Barista Parlor is een voormalige autogarage die in 2012 werd omgebouwd tot een strakke, frisse koffietent. De barista's zijn gekleed in lokaal gemaakte leren schorten en vlinderdasjes.

4. La Cafeotheque, Parijs


La Cafeotheque is een van de pioniers op het gebied van ambachtelijke koffie. De koffiebar in de lichtstad staat bekend om zijn zorgvuldig geselecteerde assortiment koffiebonen.

5. Johan & Nyström, Stockholm


Hoewel Stockholm al overspoeld is met grote onafhankelijke coffeeshops, is deze flagship store van het koffiemerk Johan & Nyström ook de moeite waard. Het merk wil mensen betere koffie laten drinken. Regelmatig worden er ter plekke dan ook cursussen gegeven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: