Dit zijn de 200 beste restaurants van Europa

16 mei 2017 | Roy Spijker

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle staat op de vijfde plaats in de lijst van beste Restaurants van Europa. De lijst is samengesteld door Opinionated About Dining. Het Franse restaurant L'Arpège in Parijs staat op de eerste plek.

De lijst is een samenstelling van 200 restaurants in Europa. De Librije is het hoogstgenoteerde Nederlandse restaurant. De andere Nederlandse restaurants op de lijst zijn:

40. Bord'eau, Amsterdam
41. De Leest, Vaassen
66. Pure C, Cadzand
102. Librije's Zusje Amsterdam, Amsterdam
112. De Kromme Watergang
123. Inter Scaldes, Kruiningen
150. De Treeswijkhoeve, Waalre
175. &samhoud places, Amsterdam

Frankrijk en Spanje domineren
Verreweg de meeste restaurants op de lijst staan in Frankrijk. Spanje domineert met drie restaurants de top 10. Die ziet er als volgt uit:

1. L'Arpège - Parijs, Frankrijk
2. Schauenstain Schloss - Fürstenau, Zwitserland
3. Fäviken - Järpen, Zweden
4. Azurmendi - Larrabetzu, Spanje
5. De Librije - Zwolle, Nederland
6. Etxebarri - Axpe, Spanje
7. Kadeau Bornholm - Bornholm, Denemarken
8. Restaurant Quiqui Dacosta - Dénia, Spanje
9. Le Calandre - Rubano, Italië
10. Osteria Francescana - Modena, Italië

De volledige lijst is via deze link te bekijken.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

Columns Personeel
Column: Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft Het is vijf voor vijf. De lunch loopt uit de hand, de afwasser is te laat en de mise en place lijst is nog lang niet af. De hartslag tikt een kleine 160 in de minuut aan en de zweetdruppels verdampen op mijn voorhoofd. Juist op dat moment komt hij binnen, vrolijk; want het ...

Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: