Dit zijn de 200 beste restaurants van Europa

16 mei 2017 | Roy Spijker

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle staat op de vijfde plaats in de lijst van beste Restaurants van Europa. De lijst is samengesteld door Opinionated About Dining. Het Franse restaurant L'Arpège in Parijs staat op de eerste plek.

De lijst is een samenstelling van 200 restaurants in Europa. De Librije is het hoogstgenoteerde Nederlandse restaurant. De andere Nederlandse restaurants op de lijst zijn:

40. Bord'eau, Amsterdam
41. De Leest, Vaassen
66. Pure C, Cadzand
102. Librije's Zusje Amsterdam, Amsterdam
112. De Kromme Watergang
123. Inter Scaldes, Kruiningen
150. De Treeswijkhoeve, Waalre
175. &samhoud places, Amsterdam

Frankrijk en Spanje domineren
Verreweg de meeste restaurants op de lijst staan in Frankrijk. Spanje domineert met drie restaurants de top 10. Die ziet er als volgt uit:

1. L'Arpège - Parijs, Frankrijk
2. Schauenstain Schloss - Fürstenau, Zwitserland
3. Fäviken - Järpen, Zweden
4. Azurmendi - Larrabetzu, Spanje
5. De Librije - Zwolle, Nederland
6. Etxebarri - Axpe, Spanje
7. Kadeau Bornholm - Bornholm, Denemarken
8. Restaurant Quiqui Dacosta - Dénia, Spanje
9. Le Calandre - Rubano, Italië
10. Osteria Francescana - Modena, Italië

De volledige lijst is via deze link te bekijken.
 

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: