Dit zijn de 200 beste restaurants van Europa

16 mei 2017 | Roy Spijker

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle staat op de vijfde plaats in de lijst van beste Restaurants van Europa. De lijst is samengesteld door Opinionated About Dining. Het Franse restaurant L'Arpège in Parijs staat op de eerste plek.

De lijst is een samenstelling van 200 restaurants in Europa. De Librije is het hoogstgenoteerde Nederlandse restaurant. De andere Nederlandse restaurants op de lijst zijn:

40. Bord'eau, Amsterdam
41. De Leest, Vaassen
66. Pure C, Cadzand
102. Librije's Zusje Amsterdam, Amsterdam
112. De Kromme Watergang
123. Inter Scaldes, Kruiningen
150. De Treeswijkhoeve, Waalre
175. &samhoud places, Amsterdam

Frankrijk en Spanje domineren
Verreweg de meeste restaurants op de lijst staan in Frankrijk. Spanje domineert met drie restaurants de top 10. Die ziet er als volgt uit:

1. L'Arpège - Parijs, Frankrijk
2. Schauenstain Schloss - Fürstenau, Zwitserland
3. Fäviken - Järpen, Zweden
4. Azurmendi - Larrabetzu, Spanje
5. De Librije - Zwolle, Nederland
6. Etxebarri - Axpe, Spanje
7. Kadeau Bornholm - Bornholm, Denemarken
8. Restaurant Quiqui Dacosta - Dénia, Spanje
9. Le Calandre - Rubano, Italië
10. Osteria Francescana - Modena, Italië

De volledige lijst is via deze link te bekijken.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van de foodtruck

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week geen interview, maar een verhaal over de opkomst van foodtrucks. Want hij is nu a...

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Hotel Restaurant
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur geeft restaurant hippe make-over

Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationa...

Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

Amsterdam Culinair
Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: