Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

31 december 2014 |
Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014<

Het jaar 2014 is bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken. Met trots presenteren we je dan ook de 10 best gelezen artikelen van 2014.
Beleef het jaar in een notendop en laat 2014 nog één keer de revue passeren.

1. Nieuw toprestaurant in Den Bosch
In oktober opende in Den Bosch restaurant le VIN'x zijn deuren. Klik hier voor het volledige artikel.
2. Nieuw restaurant Den Haag viert opening met Groupon-deal
Het Haagse restaurant Full Moon Express opende in augustus zijn deuren en vierde dit met een speciale openingsdeal bij Groupon. Klik hier voor het volledige artikel.
3. Duurste restaurant ter wereld
In juni ging op Ibiza het duurste restaurant ter wereld open. Klik hier voor het volledige artikel.
4. Paul van de Bunt overleden
Met grote treurnis brachten we in april het bericht dat Paul van de Bunt was overleden. Klik hier voor het volledige artikel.

5. Chef levert zelf ster in
Frederick Dhooge, van Restaurant ’t Huis van ­Lede in het Oost-Vlaamse Wannegem-Lede leverde in maart zijn Michelinster in. Klik hier voor het volledige artikel.
6. Masterchef-finalist misschien landelijke uitblinker
Finaliste van het televisieprogramma MasterChef, Rosah van Schendelen (27), werd in mei genomineerd voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo 2014.

7. 3000 euro voor een keurmerk van Rob Geus
Rob Geus probeerde in juni een slaatje te slaan uit zijn bekendheid. Een bezoekje van de presentator kost de horecaondernemer 3000 euro. Klik hier voor het volledige artikel.
8. Daarom mors je niet snel met bier (video)
In november berichtten we over hoe het komt dat je minder snel morst met bier dan met andere dranken. Klik hier voor het volledige artikel.
9. Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?
In juli kondigden we een seminar aan waarbij twee deskundigen op het gebied van loonbelasting en arbeidsrecht ondernemers alle uitleg over dit onderwerp gaven. Klik hier voor het volledige artikel.
10. Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel
In juli opende Bruck, ex-leerling van Jamie Oliver, een winkel in Amsterdam. Klik hier voor het volledige artikel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: