Dit is de beste horecaflexplek in Nederland: Volkshotel Amsterdam

8 november 2017 | Thijs Jacobs

Het Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam is de beste horecaflexplek van 2017. Na bezoek aan tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan LAB55 in de categorie ‘lokaal’. Wat landelijk de Beste Flexplek 2017 is, wordt morgen bekend gemaakt.

Een professioneel testteam testte de afgelopen weken talloze flexplekken. Het Volkshotel in Amsterdam kwam in de categorie ‘horecaflexplek’ als beste uit de bus. Jurylid Eva Brouwer (op de foto rechts), dagvoorzitter en presentator: “De combinatie van vriendelijk personeel, goede koffie met rustig geroezemoes op de achtergrond maakt Volkshotel de ideale plek om lekker een paar uur te werken”.

Geen vaste werkplek meer

Veel professionals hebben geen vaste werkplek meer. Zij werken op allerlei locaties: in koffietentjes, in moderne bedrijfsverzamelgebouwen en onderweg. Het aantal flexwerkers blijft maar stijgen. Rodney Voogel, directeur van ASUS Benelux: “Met de Nationale Flexplek Test helpen we zelfstandige professionals efficiënt te werken, door te laten zien dat er in heel Nederland locaties zijn waar je met een gerust hart je laptop kan openklappen."

Een zorgvuldig geselecteerd team van ondernemers, journalisten en bloggers reisde het hele land door om tientallen locaties te testen. Dat deden de juryleden op basis van een heldere vragenlijst met concrete vragen: ‘Hoeveel minuten lopen vanaf het OV?’, ‘Zijn er meetingrooms en moet ik die reserveren?’, ‘Kan ik met een creditcard betalen?’ en ‘Wat kost een kop koffie?’.

De long-list van locaties is mede tot stand gekomen doordat flexplekken zelf de professionals die er werken hun eigen locatie hadden opgegeven via: www.flexplektest.nl

Snelle wifi, Fair Trade producten en hipstergehalte


De kwaliteit van de wifi blijkt bij 80% van de geteste flexplekken veilig en snel te zijn. Harde achtergrondmuziek, te fel licht en een te hoog hipstergehalte leiden de flexwerkers af. Bij ruim 96% van de geteste flexplekken is de koffie uitstekend en in 42% van de gevallen is de koffie goedkoper dan €2,50 per kop. Bij ruim 48% is er fruit op de locatie te krijgen, dat is meer dan tijdens de test in 2015 toen dat slechts 40% was.

De Nationale Flexplek Test is een initiatief van ASUS Benelux in samenwerking met Microsoft en taxiservice Abel, Meeùs, ICS Business Card en ALSO Cloud Services.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: